×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Zorgverzekering

Zorgverzekering 2019

 • Altijd inzicht in uw zorgverbruik
 • Scherpe premies door online kortingen
 • U stapt automatisch over

Vergelijk de zorgverzekering van o.a.:

Zorg en Zekerheid zorgverzekering

VGZ zorgverzekering

Ditzo zorgverzekering

United Consumers zorgverzekering

OHRA zorgverzekering

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,7!

Uitstekend

Uiterst klantvriendelijk, en een heldere uitleg over het aanbod van de producten.

Hans de Wilde

De zorgverzekering

Het basispakket

De zorg die vergoed wordt uit het basispakket wordt ieder jaar opnieuw door de Overheid vastgesteld en is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Iedere Nederlander boven de 18 jaar is verplicht om ten minste dit basispakket af te sluiten. Dit is ook de reden dat zorgverzekeraars iedereen verplicht moeten accepteren voor deze basisverzekering. Welke zorg precies uit het basispakket vergoed wordt leest u hier

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkingen kunnen naast het basispakket worden afgesloten en dekken bepaalde zorg die niet vergoed wordt in het basispakket, zoals een tandartsbezoek. Mensen die gezond zijn en relatief weinig zorg nodig hebben kunnen ervoor kiezen geen aanvullende verzekering te nemen. Wilt u meer zekerheid en is het voordeliger voor u om iedere maand iets meer premie te betalen? Dan is het kiezen voor een passende aanvullende zorgverzekering zeker een optie. Meer informatie over de aanvullende verzekeringen vindt u hieronder.

  Het eigen risico

  Iedereen in Nederland heeft een standaard en verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Het eigen risico is het bedrag dat u eerst zelf moet betalen aan zorgkosten, voordat de zorgverzekeraar de kosten dekt. In 2019 bedraagt dit eigen risico €385,-. U kunt ervoor kiezen om dit bedrag te verhogen tot een maximaal bedrag van €885,-. Dit heeft een verlaging van de maandelijkse premie tot gevolg. Meer over het eigen risico leest u hier

  Vergoedingen

  De vergoeding van behandelingen kan per verzekeraar sterk verschillen. Bent u opzoek naar een specifieke vergoeding? Op onze pagina 'vergoedingen' kunt u per zorgkosten inzien wat de vergoedingen zijn bij de verschillende verzekeraars. 

  Aanvullende verzekeringen

  Aanvullende tandartsverzekering

  Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn via de basis zorgverzekering verzekerd voor de meeste tandartskosten. Voor volwassenen worden tandartskosten bijna nooit uit de basiszorgverzekering vergoed. Verwacht u in het komende jaar hoge tandartskosten, dan is het verstandig om voor een aanvullende tandartsverzekering te kiezen.

  Lees hier meer over de aanvullende tandartsverzekering.

  Aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen

  Het gebruik van alternatieve geneeswijzen wordt steeds populairder. Helaas wordt deze vorm van zorg niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Verwacht u in 2019 kosten te maken voor alternatieve geneeswijzen, dan is het dus zeker verstandig om na te gaan of u hiervoor een aanvullende verzekering wilt afsluiten.

  Lees hier meer over de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

  Aanvullende verzekering brillen en lenzen

  Gewone brillen en lenzen worden niet vergoed uit het basispakket. Heeft u speciale lenzen of een speciale bril nodig vanwege medische redenen dan kan het zo zijn dat dit wel uit het basispakket vergoed wordt. Echter, voor vergoeding uit het basispakket geldt een eigen risico van ten minste €385,-. Wellicht is het voor u interessant om een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen af te sluiten.

  Lees hier meer over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen.

  Aanvullende verzekering voor fysiotherapie

  Jongeren onder de 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed uit het basispakket. Jongeren onder de 18 jaar met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen vergoed krijgen uit het basispakket. Voor mensen die 18 jaar of ouder zijn worden fysiotherapie behandelingen over het algemeen niet uit de basisverzekering vergoed.

  Als u 18 jaar of ouder bent en een chronische aandoening heeft, wordt fysiotherapie vanaf 21 behandelingen uit het basispakket vergoed. Verwacht u in 2019 fysiotherapie nodig te hebben? Dan is het verstandig om te kijken naar een aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

  Lees hier meer over de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

  Veel gestelde vragen