×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Zorgverzekering

Zorgverzekering 2020

 • Altijd inzicht in jouw zorgverbruik
 • Scherpe premies door online kortingen
 • Je stapt automatisch over

Vergelijk de zorgverzekering van o.a.:

Zorg en Zekerheid zorgverzekering

VGZ zorgverzekering

Ditzo zorgverzekering

United Consumers zorgverzekering

OHRA zorgverzekering

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,7!

Uitstekend

Goed en snel

Van der vis

De zorgverzekering

Het basispakket

Ieder jaar wordt opnieuw vastgesteld door de overheid welke zorg wordt vergoed vanuit het basispakket. De zorg die wordt vergoed vanuit het basispakket is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Het is voor iedere Nederlander boven de 18 jaar verplicht om ten minste dit basispakket af te sluiten. Zorgverzekeraars moeten iedereen verplicht accepteren voor de basisverzekering. Je kunt hier lezen welke zorg precies uit het basispakket wordt vergoed.  

Aanvullende dekkingen

Naast het basispakket kunnen aanvullende dekkingen worden afgesloten. Deze dekkingen dekken bepaalde zorg die niet wordt vergoed vanuit het basispakket. Denk hierbij aan een tandartsbezoek. Mensen die gezond zijn en relatief weinig zorg nodig hebben kunnen ervoor kiezen geen aanvullende verzekering te nemen. Wil je meer zekerheid en is het voordeliger voor jou om iedere maand iets meer premie te betalen? Dan kun je overwegen om te kiezen voor een passende aanvullende zorgverzekering. Je kunt hieronder meer informatie vinden over de aanvullende verzekeringen. 

  Het eigen risico

  Het standaard eigen risico is voor iedereen verplicht in Nederland met een zorgverzekering. Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen aan zorgkosten, voordat de zorgverzekeraar de kosten dekt. In 2019 bedraagt dit eigen risico €385,-. Je kunt ervoor kiezen om dit bedrag te verhogen tot een maximaal bedrag van €885,-. Dit heeft een verlaging van de maandelijkse premie tot gevolg. Meer over het eigen risico lees je hier

  Aanvullende verzekeringen

  Aanvullende tandartsverzekering

  Tot 18 jaar zijn kinderen en jongeren verzekerd voor de meeste tandartskosten via de basis zorgverzekering. De tandartskosten voor volwassenen worden bijna nooit vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Verwacht je in het komende jaar hoge tandartskosten, dan is het voor jou verstandig om voor een aanvullende tandartsverzekering te kiezen.


  Lees hier meer over de aanvullende tandartsverzekering.

  Aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen

  In Nederland wordt het gebruik van alternatieve geneeswijzen steeds populairder. Deze vorm van zorg wordt helaas niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Als je in 2019 verwacht kosten te maken voor alternatieve geneeswijzen, dan is het voor jou verstandig na te gaan of je hiervoor een aanvullende verzekering wilt afsluiten. 


  Lees hier meer over de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

  Aanvullende verzekering brillen en lenzen

  Gewone brillen en lenzen worden niet vergoed uit het basispakket. Heb je speciale lenzen of een speciale bril nodig vanwege medische redenen dan kan het zo zijn dat dit wel uit het basispakket vergoed wordt. Echter, voor vergoeding uit het basispakket geldt een eigen risico van ten minste €385,-. Wellicht is het voor jou interessant om een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen af te sluiten.

  Lees hier meer over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen.

  Aanvullende verzekering voor fysiotherapie

  Vanuit het basispakket worden de eerste 9 behandelingen bij een fysiotherapeut voor jongeren onder de 18 jaar vergoed. Jongeren onder de 18 jaar met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen vergoed krijgen uit het basispakket. Over het algemeen worden fysiotherapie behandelingen niet vanuit de basisverzekering vergoed voor mensen van 18 jaar of ouder. 

  Wanneer je 18 jaar of ouder bent en je hebt een chronische aandoening, wordt fysiotherapie vanaf 21 behandelingen uit het basispakket vergoed. Denk je dat je in 2019 fysiotherapie nodig zult hebben? Dan is het verstandig om te kijken naar een aanvullende verzekering voor fysiotherapie.


  Lees hier meer over de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

  Veel gestelde vragen