Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » WIA-hiaat werknemers

WIA-hiaat verzekering

  • Verzekering op maat

  • Online offerte

  • Excedent dekking mogelijk

  • 14 dagen bedenktijd

WIA hiaat verzekering omslag
InformatiePremie berekenenOfferte bekijkenVerzekering afsluiten

Klantenservice

0228-511211

reviews WIA hiaat

7,0

Klanten beoordelen onze WIA-hiaat verzekering gemiddeld met een 7,0.

Lees onze klantervaringen.

Webshop keurmerk WIA-hiaat

Voordelen WIA-hiaat en excedent-verzekering

Online offerte

U kunt bij ons online uw premie berekenen. Een offerte aanvragen is natuurlijk geheel vrijblijvend. Om deze offerte te ontvangen hoeft u enkel een paar gegevens in te vullen.

Verzekering op maat

De WIA verzekering kunt u naar uw eigen wensen aanpassen en aanvragen. Zo heeft u altijd een verzekering die bij u past.

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug. U kunt tot 14 dagen na afgifte van de polis uw verzekering per ingangsdatum gratis annuleren. Impuls aankopen zijn niet nodig. Wij willen dat iedereen die een verzekering bij VerzekerVoordelig.nl afsluit een tevreden klant is en in de toekomst blijft.

Aanvullende WIA excedent dekking

Naast de WIA hiaat verzekering kunt u kiezen om een aanvullende excedent dekking te nemen. Deze dekking is alleen van toepassing wanneer het maximum jaarloon wordt overschreden.

Premies zijn fiscaal aftrekbaar

Wanneer u zelf verzekerde bent, zijn de premies voor de WIA hiaat verzekering van de inkomensbelasting aftrekbaar en uitkeringen belast.

Veilig Verzekeren

VerzekerVoordelig.nl maakt gebruik van SSL. Dit is een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Hierdoor zijn uw vertrouwelijke gegevens beveiligd. De regels van het College Bescherming Persoonsgegevens onderschrijven wij, zodat uw privacy is gewaarborgd.

Dekkingen WIA-hiaat verzekering

Hoe wordt de WIA-uitkering berekend?

Wat de exacte gevolgen voor u persoonlijk zijn, kunt u berekenen via onze rekentool.

Hierin kunt u berekenen hoeveel uw inkomen bedraagt bij een bepaald percentage arbeidsongeschiktheid, en wat de gevolgen zijn met en zonder een WIA-hiaat verzekering.

De hoogte van de WIA-uitkering hangt niet alleen af van de mate van arbeids(on)geschiktheid, maar ook van hoeveel een werknemer zelf nog kan verdienen. Er zijn drie mogelijkheden.

1. Geen uitkering

Wie minder dan 35% arbeidsongeschikt is, ontvangt geen uitkering. De werknemer kan in dit geval nog 65% of meer van z'n oude salaris verdienen.

2. Een WGA-uitkering

Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage van 35% tot 80% volgt een WGA-uitkering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Ook als een werknemer meer dan 80% arbeidsongeschikt is en het is duidelijk dat dit niet duurzaam zal zijn, volgt een WGA-uitkering.

3. Een IVA-uitkering

Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage van 80% of meer - de werknemer kan zelf minder dan 20% van het oude loon verdienen - én de medische indicatie dat de situatie duurzaam is, ontvangt de werknemer een IVA-uitkering(Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). Deze bedraagt 75% van het oude loon (gemaximeerd op € 51.417,00 in 2014), is maximaal bruto € 38.562,75 (2014) en duurt voort tot de verzekerde 65 jaar wordt.

Dekkingen Exedent verzekering

Hoe wordt de Exedent-uitkering berekend?

Wat de exacte gevolgen voor u persoonlijk zijn, kunt u berekenen via onze rekentool.

Hierin kunt u berekenen hoeveel uw inkomen bedraagt bij een bepaald percentage arbeidsongeschiktheid, en wat de gevolgen zijn met en zonder een Exedent verzekering.

Wanneer is er sprake van WIA Exedent?

Indien een werknemer tussen de 35% en 100% arbeidsongeschikt is, vastgesteld door het UWV, en men heeft een salaris dat hoger is dan het maximum jaarloon (€ 51.417,00 voor 2014), dan ontvangt men voor het deel boven het maximum jaarloon geen enkele uitkering uit hoofde van de WIA. Men kan daarom kiezen voor een WIA Excedent-dekking van 70% van het bedrag boven het maximum dagloon tot aan het salaris (met een maximum salaris € 100.000,-). Uiteraard is ook hier weer de wachttijd van twee jaar van toepassing.

Voorbeeld:

De werknemer verdiende € 80.000,- en is 50% arbeidsongeschikt.
De WIA Opvangpolis (zonder Excedent-dekking) keert na afloop van de loongerelateerde uitkering een bedrag uit waardoor het totale inkomen bedraagt:
70% van €51.417,00 is €35.991,90.

Over het loon boven het maximum dagloon €28.583,00,- (= €80.000,- - €51.417,00) verstrekt de WIA Excedent-dekking bij 50% arbeidsongeschiktheid een dekkingspercentage van 70% een uitkering van €10.004,05.
Het totale inkomen van de werknemer bedraagt dan € 35.991,90 plus €10.004,05 is €45.995,95.

Klantervaringen WIA hiaatverzekering

Nellie Verhoeks

02 april 2012 - 21:46     Beoordeling: 7

'Efficiente dienstverlening'

Ruben Hammer

'Uiterst precies, goede hulp!
Mijn mening: Prima dienstverlening'

Maarten

20 oktober 2009 - 17:06

'Snel geregeld, goedkoop en overzichtelijk.'

Tips voor uw WIA-hiaat en Excedent-verzekering

Zelf online afsluiten

Via onze rekenmodules berekent u zelf de premie van uw verzekering en kunt u online uw verzekering afsluiten zonder advies van een financieel adviseur. Vragen? Mail of bel 0228-511211 ma t/m vrij 08.30-12.30 en 13.30-17.30 zat 09.00-12.30 en 13.00-16.00.

Uitkering WIA vanaf 35% arbeidsongeschiktheid

In de oude WAO regeling kreeg je vanaf 15% arbeidsongeschiktheid. Bij de WIA krijgt u pas een uitkering als u voor meer dan 35% arbeidsongeschikt bent afgekeurd. Deze keuringen worden uitgevoerd door onafhankelijke keuringsdiensten.

Arbeidsongeschiktheid melden

Meld uw schade online en krijg meteen bevestiging of de geleden schade onder de dekking van uw WIA-hiaat verzekering valt. Als dat zo is dan wordt de schade meteen in behandeling genomen. U kunt meteen alle schadedocumenten uploaden, deze hoeft u dan niet meer per post te versturen. Eventueel kunt u het kenteken van de tegenpartij invullen zodat meteen de voertuig- en verzekeringsgegevens van de tegenpartij bij ons bekend zijn.

Ga naar online schade melden.