schade-door-vorst-verzekering

Schade door vorst: wat dekt de verzekering?

17 maart 2020

Helaas kan kou zorgen voor forse schade aan uw woning. Lees hier wat de verzekering vergoedt.

Schade

Uw opstalverzekering vergoedt schade aan uw huis of schade aan spullen die aan uw huis vast bevestigd zijn. Onder de inboedelverzekering is schade aan losse spullen in uw huis gedekt. Echter, als de schade is ontstaan door achterstallig onderhoud, wordt de schade vaak niet vergoed. Wat precies gedekt is onder uw opstal-en inboedelverzekering kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekeringen.

Vorstschade aan recreatiewoning

Anders dan bij woonhuizen is vorstschade aan uw recreatiewoning vaak niet gedekt op uw recreatiewoningverzekering. Dit omdat recreatiewoningen, zoals een stacaravan, niet voortdurend bewoond zijn, wat het risico op vorstschade groter maakt. Welke schade door vorst precies gedekt is, kunt u ook hier weer terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Schade melden

Als u schade heeft geleden door de vorst is het belangrijk om deze zo snel mogelijk bij ons te melden. De schade kunt u gemakkelijk melden via uw eigen digitale polismap. Wij willen u erop wijzen dat het belangrijk is om de schade niet te repareren voordat u een bericht van ons heeft ontvangen. Dit omdat de maatschappij namelijk vaak een expert wil sturen om de schade te beoordelen.

Vergelijk online de premie voor een opstalverzekering!

Hoe doen wij het?

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op

Contact