welke verzekering als student nodig

Welke verzekeringen heb je als uitwonende student nodig?

18 maart 2020

Als beginnend student komt er een heleboel op je af, zeker als je besluit om op kamers te gaan wonen. Het is verstandig om na te denken over de verzekeringen die je wilt gaan afsluiten. Wij hebben de vijf belangrijkste verzekeringen voor uitwonende studenten op een rij gezet.

De zorgverzekering.

De zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. De verzekering is dus ook verplicht voor studenten, of je nou op kamers gaat of thuis blijft wonen. En wanneer je 18 wordt ben je niet langer meeverzekerd bij je ouders. Zorgverzekeringen kun je vergelijken op onze website.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de losse spullen in het huis, de spullen die je kunt pakken zonder iets kapot te maken. Denk hierbij aan meubilair, kleding en servies. Maar ook valt bijvoorbeeld behang en laminaat onder de inboedel. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar het is wel verstandig om de verzekering af te sluiten. Bij inboedelverzekering kun je kijken wat er precies onder de dekking valt.

De aansprakelijkheidsverzekering

Onder de aansprakelijkheidsverzekering vallen schades die jij veroorzaakt bij anderen. Denk hierbij niet alleen aan materiële schade, maar ook aan letselschade. Zolang je uitwonend bent en niet getrouwd, kun je bij je ouders meeverzekerd blijven. Hebben je ouders deze verzekering niet? Dan kun je hier gemakkelijk een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

De reisverzekering

De reisverzekering biedt hulp en vergoeding bij schade tijdens uw reis. Je bent niet alleen verzekerd tegen schade of verlies van de bagage, maar ook voor de kosten die het gevolg zijn van een onverwachte gebeurtenis. Ben jij meeverzekerd in de reisverzekering van jouw ouders? Dan val jij onder de dekking van die verzekering. Hebben je ouders geen reisverzekering? Dan kun bij ons reisverzekeringen vergelijken.

De rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische dekking bij veelvoorkomende conflicten en geschillen. Deze verzekering is niet verplicht, maar het is wel verstandig om deze verzekering af te sluiten.

Een verzekering afsluiten bij verzekervoordelig.nl?

Hoe doen wij het?

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op

Contact