×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

 • Heldere en korte voorwaarden

 • Vrije keuze voor jouw uitvaartverzorger

 • Jouw nabestaanden hoeven geen kosten voor te schieten

 • 30 dagen bedenktijd

Dekking uitvaartverzekering

Zelf jouw dekking kiezen

Bij ons ben je helemaal vrij om je eigen dekking te kiezen. De kosten van een uitvaart zijn van te voren echter vaak lastig in te schatten. We geven jou daarom een indicatie wat de mogelijke kosten van een uitvaart kunnen zijn. 

De kosten van een uitvaart kunnen erg uiteenlopen. De kosten van een sobere uitvaart lopen al snel op naar rond de €4000. Afhankelijk van jouw wensen kunnen deze uitvaartkosten oplopen tot zo'n €20.000.

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart kunnen erg uiteenlopen. Je bent al snel rond de €4000 kwijt voor een sobere basis uitvaart. Afhankelijk van jouw wensen kunnen deze uitvaartkosten oplopen tot zo'n €20.000.

Hieronder kun je een globaal beel zien welke kosten je kunt verwachten bij een uitvaart. 

Uitvaartkosten: Eenvoudig: Basis: Luxe:
Totale raming: 4.055 11.215 19.460
Basiskosten*: 2000 2500 3000
Grafkosten: 1000 (crematie) 3000 (1 graf) 5000 (2 graven)
Rouwbrieven: 155 (50 stuks) 275 (100 stuks) 350 (150 stuks)
Advertentie: 0 (geen) 700 (regio) 1400 (landelijk)
Kist: 500 1000 2500
Rouwdienst: n.v.t. 200 600
Dragers: n.v.t. 350 450
Volgauto's: n.v.t. 340 (2 auto's) 510 (3 auto's)
Bloemen: 100 200 300
Consumpties: 200 500 1000
Dankbetuigingen: n.v.t. 150 350
Asbest. - grafsteen: 100 (as) 2000 (steen) 4000 (steen)

* De basiskosten gelden voor elke uitvaart. Je kunt denken aan de kosten voor het verzorgen en regelen van de uitvaart door de uitvaartverzorg(st)er, bezorgen kist, laatste verzorging, opbaring, rouwauto en het vervoer van de overledene (binnen een straal van 20 km).

Advies:

Het is belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over jouw wensen, voordat jij een uitvaartverzekering afsluit. Heb je besloten hoe jouw uitvaart eruit moet komen te zien? Dan kun jij hier voor een passend verzekerd bedrag een uitvaartverzekering afsluiten. Wil je graag wat hulp bij het afsluiten? Of heb je een vraag? Neem dan contact op met ons op het telefoonnummer 0228-511211 of stuur een mail naar klantenservice@verzekervoordelig.nl.

Voordelen uitvaartverzekering

Geen verplichtingen

De keuze hoe jouw uitvaart eruit komt de zien is volledig vrij. Er zijn geen verplichtingen bij bepaalde uitvaartverzorgers of iets dergelijks. Alle kosten die worden gemaakt, met betrekking tot de uitvaart, kunnen worden ingediend bij de maatschappij en zullen worden vergoed tot maximaal het verzekerd bedrag.  

Indexering verzekerd bedrag

Er loopt een premie-index op de uitvaartverzekering die wij aanbieden. Dit wil zeggen dat het verzekerd bedrag jaarlijks stijgt aan de hand van gegevens, gepubliceerd door het CBS ( Centraal Bureau voor de Statistiek). Het verzekerde bedrag blijft hierdoor up-to-date. Wel dien je er rekening mee te houden dat de premie hierdoor tevens stijgt. 

Gratis kinderdekking tot 18 jaar

Op jouw uitvaartsverzekering zijn kinderen tot 18 jaar oud gratis meeverzekerd. 

Uitvaart ook verzekerd in het buitenland

Wil je liever een afscheid in het buitenland? Dat is geen probleem. Ook hiervoor geldt dat je de nota's gewoon bij de verzekeringsmaatschappij kunt indienen. Deze worden vergoed tot maximaal het verzekerd bedrag. 

Uitvaartverzekering in natura of kapitaal?

Uitvaartverzekering in natura

Als je een uitvaartverzekering in natura afsluit sluit je een verzekering af bij een uitvaartverzekeraar die ook de gehele uitvaart voor jou verzorgt. Houd hierbij wel rekening met een beperkte dekking. Er kan een aanzienlijk bedrag bijkomen als je wat meer kaarten wilt versturen, meer mensen wilt uitnodigen of op een andere manier afwijkt van de verzekerde kosten. 

In de meeste gevallen heeft de verzekeraar een eigen uitvaartcentrum en/of crematorium waarvan gebruik gemaakt moet worden. Hierbij ben je dus niet vrij in jouw keuze van uitvaartcentrum.  Er kunnen een aantal redenen zijn waarom mensen voor een ander uitvaartcentrum willen kiezen dan bij het afsluiten van de verzekering rekening mee is gehouden. Denk aan verhuizen, de kwaliteit of faciliteiten van een uitvaartcentrum voldoen niet (meer) aan de wensen van de nabestaanden.

Uitvaartverzekering in kapitaal

Als onafhankelijke tussenpersoon raden wij vrijwel altijd een uitvaartverzekering in geld aan. Hierbij geef je een stuk meer flexibiliteit aan jouw nabestaanden. Hierbij is de keuze voor de uitvaartverzorging, het uitvaartcentrum, de begraafplaats of het crematorium volledig vrij. Denk hierbij ook aan de mogelijkheid om in het buitenland begraven te worden.

Een overweging om een andere keuze te maken kunnen ook de dan geldende kosten zijn, die berekend worden door een uitvaartverzorger. Dit zal zeker in de toekomst een grotere rol gaan spelen. 

Bereken, kies en bespaar al binnen 5 minuten op uw uitvaartverzekering

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,6!

Uitstekend

Goed en snel

Van der vis

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • Allianz.jpg
 • AllianzGlobalAssistance.png
 • Arag.png
 • AveroAchmea.jpg
 • DeGoudse.jpg
 • Voogd.png
 • asr.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • europeesche.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
Webshop keurmerk uitvaartverzekering