×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

 • Heldere en korte voorwaarden

 • Vrije keuze voor uw uitvaartverzorger

 • Uw nabestaanden hoeven geen kosten voor te schieten

 • 30 dagen bedenktijd

Dekking uitvaartverzekering

Zelf u dekking kiezen

U bent bij ons helemaal vrij om uw eigen dekking te kiezen. Het is daarentegen moeilijk om de kosten van een uitvaart van tevoren in te schatten. Daarom geven we u een indicatie van wat de mogelijke kosten van een uitvaart kunnen zijn.

De kosten van een uitvaart kunnen erg uiteenlopen. Voor een sobere basis uitvaart bent u toch al snel rond de 4000 euro kwijt. Afhankelijk van uw wensen kunnen deze uitvaartkosten oplopen tot zo'n 20.000 euro.

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart kunnen erg uiteenlopen. Voor een sobere basis uitvaart bent u toch al snel rond de 4000 euro kwijt. Afhankelijk van uw wensen kunnen deze uitvaartkosten oplopen tot zo'n 20.000 euro.

Onderstaande geeft u een globaal beeld van welke kosten u kunt verwachten bij een uitvaart:

Uitvaartkosten: Eenvoudig: Basis: Luxe:
Totale raming: 4.055 11.215 19.460
Basiskosten*: 2000 2500 3000
Grafkosten: 1000 (crematie) 3000 (1 graf) 5000 (2 graven)
Rouwbrieven: 155 (50 stuks) 275 (100 stuks) 350 (150 stuks)
Advertentie: 0 (geen) 700 (regio) 1400 (landelijk)
Kist: 500 1000 2500
Rouwdienst: n.v.t. 200 600
Dragers: n.v.t. 350 450
Volgauto's: n.v.t. 340 (2 auto's) 510 (3 auto's)
Bloemen: 100 200 300
Consumpties: 200 500 1000
Dankbetuigingen: n.v.t. 150 350
Asbest. - grafsteen: 100 (as) 2000 (steen) 4000 (steen)

* De basiskosten gelden voor elke uitvaart. U kunt denken aan de kosten voor het verzorgen en regelen van de uitvaart door de uitvaartverzorg(st)er, bezorgen kist, laatste verzorging, opbaring, rouwauto en het vervoer van de overledene (binnen een straal van 20 km).

Advies:

Voordat u een uitvaartverzekering afsluit is het belangrijk dat u van te voren goed heeft nagedacht over uw wensen. Als u heeft besloten hoe uw afscheid er uit moeten komen te zien, kunt u hier, voor een passend verzekerd bedrag, een uitvaartverzekering online afsluiten. Heeft u hulp nodig bij het afsluiten of heeft u nog vragen? U kunt contact met ons opnemen op telefoonnummer 0228-511211 of e-mailen naar klantenservice@verzekervoordelig.nl.

Voordelen uitvaarverzekering

Geen verplichtingen

U heeft een volledige vrije keuze over hoe uw uitvaart er uit moet komen te zien. Geen verplichtingen bij bepaalde uitvaartverzorgers en dergelijke. Alle kosten die worden gemaakt, met betrekking tot de uitvaart, kunnen worden ingediend bij de maatschappij en zullen worden vergoed tot maximaal het verzekerd bedrag.  

Indexering verzekerd bedrag

Op de uitvaartverzekering die wij aanbieden loopt een premie-index. Dit houdt in dat het verzekerd bedrag jaarlijks stijgt aan de hand van de gepubliceerde gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hierdoor blijft uw  verzekerd bedrag up-to-date. U dient er wel rekening mee te houden dat ook de premie hierdoor stijgt.

Gratis kinderdekking tot 18 jaar

Uw kinderen tot een leeftijd van 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op uw uitvaartverzekering.

Uitvaart ook verzekerd in het buitenland

Gaat uw voorkeur uit naar een uitvaart in het buitenland? Ook dat is geen probleem. Hiervoor geldt ook dat de nota’s gewoon bij de verzekeringsmaatschappij ingediend kunnen worden en deze vergoed worden tot maximaal het verzekerd bedrag.

Uitvaartverzekering in natura of kapitaal?

Uitvaartverzekering in natura

Met een uitvaartverzekering in natura sluit u een verzekering af bij een uitvaartverzekeraar die ook de gehele uitvaart voor u verzorgt. Hierbij dient u rekening te houden met een beperkte dekking. Indien u iets meer kaarten wilt versturen, meer mensen wilt uitnodigen of anderzijds afwijkt van de verzekerde kosten kan er een behoorlijk bedrag bijkomen.

Meestal heeft deze verzekeraar een eigen uitvaartcentrum en/of crematorium waar u dan gebruik van moet maken.U bent niet vrij in uw keuze van uitvaartcentrum. Er zijn een aantal redenen waarom mensen voor een ander uitvaartcentrum willen kiezen dan bij het afsluiten van de verzekering rekening mee is gehouden. Denk aan verhuizen, de kwaliteit of faciliteiten van een uitvaartcentrum voldoen niet (meer) aan de wensen van de nabestaanden.

Uitvaartverzekering in kapitaal

Wij, als onafhankelijk tussenpersoon, adviseren vrijwel altijd een uitvaartverzekering in geld aan onze klanten. Dit in verband met de flexibiliteit die u uw nabestaanden geeft. De keuze voor de uitvaartverzorging, het uitvaartcentrum, de begraafplaats of het crematorium is dan volledig vrij. Denk ook aan de mogelijkheid om in het buitenland begraven te worden.

Ook de dan geldende kosten die een uitvaartverzorger berekend kan een overweging zijn om een andere keuze te maken. Zeker in de toekomst zal dit een grotere rol gaan spelen.

Bereken, kies en bespaar al binnen 5 minuten op uw uitvaartverzekering

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,7!

Uitstekend

Uiterst klantvriendelijk, en een heldere uitleg over het aanbod van de producten.

Hans de Wilde

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • Allianz.jpg
 • AllianzGlobalAssistance.png
 • Arag.png
 • AveroAchmea.jpg
 • DeGoudse.jpg
 • Voogd.png
 • asr.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • europeesche.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
Webshop keurmerk uitvaartverzekering