Welke aanvullende verzekeringen zijn er voor een trike?

Het afsluiten van een aanvullende verzekering voor een trike is niet wettelijk verplicht in Nederland. Alleen een WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht voor elke trike. Echter is het wel slim om een aanvullende verzekering te overwegen. Lees hier meer over de verschillende verzekeringen.

Schadeverzekering Opzittenden

Je kunt betrokken raken bij een ongeval als bestuurder of mede-opzittende van een motor. Beiden kunnen hierbij materiële schade oplopen, gewond raken, of zelfs overlijden. Door een schadeverzekering opzittenden wordt de werkelijke schade vergoed die de opzittenden van een motor lijden door een ongeval. Met deze bijverzekering zijn zowel de bestuurder als medepassagiers gedekt. Bij deze verzekering is het niet van belang of de bestuurder van de motor of een andere opzittende aansprakelijk is voor het veroorzaken van het ongeval.

Materiële schade

Is er sprake van blikschade of kapotte spullen? Deze schade valt onder de materiële schade. In de meeste gevallen kost de schadeafhandeling hierbij weinig moeite.

Letselschade

Als een ongeval doden of gewonden tot gevolg heeft is er sprake van letselschade. Hierbij gaat en om gevoelige situaties en is het dus erg belangrijk dat de schades op een zo zorgvuldig mogelijke manier worden afgehandeld. De schadebehandeling en uitkering van de schade kan hierdoor langer op zich laten wachten.

Wanneer geldt er dekking?

Wanneer de opzittende zich op de motor bevindt is de dekking van kracht. De dekking is onder andere ook van kracht tijdens het op-en afstappen van de motor of tijdens het verrichten van noodreparaties onderweg. Je kunt in de polisvoorwaarden terugvinden waarvoor je precies verzekerd bent.

Rechtsbijstand

Het is mogelijk dat je het na een aanrijding niet eens bent met de tegenpartij over de schuldvraag, dan kun je juridische hulp nodig hebben. Een rechtsbijstandverzekering verzekert tegen dit risico. Bij juridische problemen na een ongeval helpt deze verzekering je. In sommige gevallen kun je recht hebben op door de overheid gesubsidieerde rechtshulp. De hoogte van uw inkomen is hierop van invloed.

Materiële schade of letselschade

Sommige verzekeraars bieden rechtshulp als je juridische problemen hebt bij:

bij het vaststellen van waardevermindering van jouw trike na een ongeluk

  • het verhalen van de schade aan de trike of bagage (materiële schade)
  • het verhalen van schade aan de gezondheid van de bestuurder of inzittenden na een aanrijding (letselschade)
  • bij het verhalen van de kosten van een huurauto

Vervangend vervoer

Bij uitval van de trike verzekert deze dekking je van vervangend vervoer bij uitval van de trike. Je ontvangt een uitkering voor vervangend vervoer of de verzekeraar stelt een ander voertuig beschikbaar bij uitval van de trike. Per verzekering verschilt dit.

Er is bij deze dekking sprake van een beperkte uitkeringstermijn. Je kunt in de polisvoorwaarden terugvinden hoe lang deze termijn is.

Bereken direct de premie van uw trikeverzekering!