stijging-vaste-lasten

Stijging vaste lasten door hogere verzekeringspremies!

18 maart 2020

Een grote factor die bijdraagt aan de deze verhoging van vaste lasten is de stijging van de verzekeringspremies. Een goed moment om eens te checken met hoeveel uw premies omhoog gaan en of u niet voordeliger uit kan.

Zorgverzekering

De zorgverzekeraars hebben de premies voor de zorgverzekering voor 2019 bekend gemaakt. Wat blijkt is dat bijna alle zorgverzekeraars de premies hebben verhoogd. Gemiddeld stijgt de zorgpremie voor 2019 met €80,- op jaarbasis ten opzichte van 2018. Echter, de veranderingen in premie verschillen aanzienlijk per maatschappij. Dit betekent dat het verstandig is om goed te kijken en te vergelijken of u premie is gestegen en of het misschien voordeliger is om over te stappen, dit kan tot uiterlijk 31 december.

De autoverzekering

In 2018 bedraagt de gemiddelde premie voor een autoverzekering €582,-. De verwachting is dat dit gemiddelde premiebedrag in 2019 zal oplopen tot €640,-. Deze premiestijging heeft verschillende oorzaken. Ten eerste wordt het op Nederlandse wegen steeds drukker waardoor het aantal ongelukken en schades zullen toenemen. Ook zal het aantal schades toenemen doordat het steeds gevaarlijker wordt op de weg door de komst van nieuwe voertuigen zoals e-bikes en monowheels.

Woonverzekering

De verschillende woonverzekeringen zijn de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen hebben te maken met een verhoogde schadelast. Een van de oorzaken hiervan is dat we vandaag de dag te maken hebben met onvoorspelbaar weer. Door deze toegenomen schadelast ligt het in de lijn der verwachtingen dat de verzekeringsmaatschappijen de premies voor de woonverzekeringen zullen verhogen. Schattingen wijzen uit dat deze verhoging ongeveer 6% zal bedragen.

Maak een vergelijking

Omdat de vaste lasten stijgen is dit een goed moment om eens na te gaan of u kunt besparen op uw verzekeringen. Dit kunt u ten eerste doen door het maken van een vergelijking van verzekeraars via onze website. Ook kunt u eens nagaan of uw dekking nog wel voldoet. Als uw auto bijvoorbeeld ouder is dan 4 jaar kunt u eens overwegen om over te stappen van een all-risk dekking naar een WA+beperkt casco of alleen een WA dekking voor uw autoverzekering.

Het vergelijken van verschillende verzekeraars kunt u gemakkelijk doen via onze internetsite.

Verzekering afsluiten bij ?

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op