Handige tips voor diefstalpreventie van scooters en motoren

Als je houdt van scooter- of motorrijden, het heerlijke vrije gevoel van snelheid op de weg, dan zal het hoogstwaarschijnlijk erg belangrijk voor je zijn dat je voertuig veilig staat, en goed tegen diefstal beveiligd is. Misschien heb je door het grote aanbod aan tips en feitjes alleen geen idee waar precies te beginnen. Om je hierbij wat op weg te helpen, zetten we in dit artikel een aantal van de allerbeste tips voor je op een rijtje.

Een kwalitatief slot

Begin met de aanschaf van een ART gekeurd slot van een goede slotenspeciaalzaak. Om de veiligheid van je scooter of motor te garanderen, is het niet verstandig te bezuinigen op een slot. Koop liever een sterk, solide exemplaar, en bedenk hoeveel geld het je zal schelen als je motor jarenlang niet gestolen wordt.

Combineer sloten

Nog beter is het om meerdere sloten te combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vloeranker, gecombineerd met een sterk schijfremslot. Deze dubbele beveiliging zal het, zelfs voor de meest gewiekste dieven, lastig maken er met je scooter of motor van door te kunnen gaan.

Goed verlichte plek

Als je niet over de mogelijkheid beschikt je scooter of motor in een afgesloten parkeergarage te zetten, zorg er dan altijd voor dat je je voertuig op een plek zet die goed verlicht is en waar veel mensen komen. Dit verkleint de kans op een diefstal aanzienlijk!

Bereken direct de premie van uw scooterverzekering!