Wat zijn de voordelen van een aanvullende verzekering voor uw scooterverzekering?

Lees hier wat het nut van de ongevallen inzittenden, schade inzittenden en rechtsbijstandsverzekering is voor uw scooterverzekering.

VerzekerVoordelig.nl krijgt vaak de vraag gesteld wat het nut van bijverzekeren is. Wij zetten daarom de voordelen van de ongevallen inzittenden, verhaalsrechtsbijstand en schade inzittenden verzekering voor u op een rijtje.

Verhaalsrechtsbijstand

Wanneer u schade oploopt aan uw auto door de schuld van een ander, zal de schade op de schuldige tegenpartij verhaald moeten worden. Wanneer u geen verhaalsrechtsbijstand heeft, zal u dit zelf moeten doen. Dit kan vaak een langdurige en lastige procedure worden. Wanneer u wél een verhaalsrechtsbijstand dekking heeft afgesloten, zal uw verzekeraar de schade voor u gaan verhalen. Een verhaalsrechtsbijstandsverzekering kost een paar tientjes per jaar, maar kan u veel tijd, moeite en stress besparen.

Schade inzittenden

Een ongevallen inzittenden verzekering keert een vast bedrag uit na een ongeval, alleen is dit bedrag niet gerelateerd aan de werkelijk geleden schade. Een schade inzittenden verzekering is dit wel. Doordat deze verzekering de werkelijk geleden schade vergoedt, kan een uitkering bij bijvoorbeeld ernstige letselschade veel hoger uitvallen. Bovendien dekt de schade inzittenden niet alleen fysieke schade (zoals de ongevallen inzittenden dekking) maar ook materiële schade zoals kapotte brillen, medische kosten, huishoudelijke hulp enz. De uitkering is wel aan een maximum gebonden, welke staat opgenomen in de polis.

Bereken direct de premie van uw scooterverzekering!