×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Huis & Recht » Rechtsbijstand­verzekering

Rechtsbijstandverzekering

 • Stel zelf u verzekering samen op basis van gewenste dekkingen

 • Alleen verkeersrechtsbijstand is mogelijk

 • Telefonisch advies bij een dreigend conflict

rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering dekkingen

Wie:

De rechtsbijstandverzekering voor het gezin geldt voor uzelf als verzekeringnemer (alleen particulieren), uw gezin, uw uitwonende studerende kinderen en inwonende (schoon)ouders of grootouders.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met dekking in meerdere modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Wanneer u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u altijd de klantenservice bellen of chatten.

Verkeersconflicten

Met deze dekking bent u verzekerd voor juridische bijstand na schade en persoonlijk letsel die zijn ontstaan in het verkeer (weg-, lucht, spoor - en waterverkeer). Maar ook bij een geschil bij koop, verkoop, reparatie of onderhoud van uw voertuig.

Binnen de module verkeer kunt u kiezen voor rechtsbijstand voor alleen de ‘aanwezige motorrijtuigen’ of voor ‘alle verkeersdeelnemers’. Met deze laatste dekking heeft u ook recht op rechtsbijstand wanneer u bijvoorbeeld op de fiets aan het verkeer deelneemt.

Consumentenconflicten

Met deze module heeft u recht bij bijvoorbeeld de volgende conflicten:

 • Verhalen van schade
 • Contracten. Problemen n.a.v. contracten over consumentenzaken. Conflicten over het kopen of huren van een artikel, of over een aan u geleverde dienst.
 • Overheid. Persoonlijke conflicten met de overheid. Geen belastingzaken.
 • Personen- en familierecht. Problemen met nalatenschappen en adoptie.
 • Strafzaken. Als u beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Behalve als er sprake is van opzet.

Woonconflicten

Hiermee heeft u recht op juridische bijstand bij alle geschillen die te maken hebben met wonen.

Zoals koop- of huurgeschillen. Maar ook een conflict met uw aannemer of  met de gemeente.

Of een geschil met de buren over bijvoorbeeld een schutting.

Inkomensconflicten

Een geschil met uw werkgever (reorganistatie of ontslag),  pensioen of  uitkeringsinstantie is gedekt wanneer u inkomensconflicten hebt meeverzekerd.

Fiscale en vermogensconflicten

Deze module dekt geschillen met de belastingdienst. De dekking geldt pas vanaf het moment dat de zaak dient voor de Nederlandse belastingrechter (beroepsfase). Ook geschillen over de aan- en verkoop van aandelen, obligaties en opties in Nederland vallen onder deze module.

Mediation bij echtscheiding

U krijgt hulp van een mediator bij het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. U krijgt mediation als uw huwelijk of geregistreerd partnerschap langer dan drie jaar heeft geduurd EN deze module minimaal drie jaar verzekerd is.

Voordelen rechtsbijstandverzekering

Onafhankelijk en deskundig

Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische dekking bij veelvoorkomende conflicten en geschillen. Wij hebben verschillende pakketten waarbij u altijd kunt rekenen op onafhankelijke en deskundige juridische hulp.

Geen eigen risico

Met onze rechtsbijstandverzekering betaalt u in geval van een conflict of geschil geen eigen risico. Met onze rechtsbijstandverzekering komt u dus niet voor verassingen te staan.

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug. U kunt tot 14 dagen na afgifte van de polis uw rechtsbijstandverzekering per ingangsdatum gratis annuleren. Impuls aankopen zijn niet nodig. Wij willen dat iedereen die een verzekering bij VerzekerVoordelig.nl afsluit een tevreden klant is en in de toekomst blijft.

Keuze uit modules

U heeft een ruim aanbod aan modules. Zo kunt u zelf het pakket voor uw rechtsbijstandverzekering samenstellen. Onder het tabblad 'Dekkingen' vindt u meer informatie over deze modules.

Uitgebreide dekking

Wij bieden een rechtsbijstandverzekering aan die overal ter wereld geldt. Een geschil of conflict in het buitenland is dus gedekt. Met onze rechtsbijstandverzekering is het hele gezin bovendien meeverzekerd.

Veilig Verzekeren

Wij maken gebruik van SSL. Dit is een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Hierdoor zijn uw vertrouwelijke gegevens beveiligd. De regels van het College Bescherming Persoonsgegevens onderschrijven wij, zodat uw privacy is gewaarborgd.

Tips voor uw rechtsbijstandverzekering?

Wees niet dubbel verzekerd

Let altijd op of u niet dubbel verzekerd bent. Bij de rechtsbijstand dekking voor motorrijtuigen moet u bijvoorbeeld goed opletten of u bij uw auto- of bromfietsverzekering al geen rechtsbijstandsdekking heeft. Is dat het geval dan hoeft u niet nog eens de motorrijtuigendekking te kiezen voor uw rechtsbijstandverzekering.

Zelf online afsluiten

Via onze rekenmodules berekent u zelf de premie van uw rechtsbijstandverzekering en kunt u online uw rechtsbijstand verzekeren zonder advies van een financieel adviseur. Vragen? Mail of bel 0228- 511211, maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 en zaterdag van 09.00 - 12.30 of 13.00 - 16.00.

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,7!

Uitstekend

Uiterst klantvriendelijk, en een heldere uitleg over het aanbod van de producten.

Hans de Wilde

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • Allianz.jpg
 • AllianzGlobalAssistance.png
 • Arag.png
 • AveroAchmea.jpg
 • DeGoudse.jpg
 • Voogd.png
 • asr.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • europeesche.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
Keurmerk rechtsbijstandverzekering