×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Huis & Recht » Rechtsbijstand­verzekering

Rechtsbijstandverzekering

 • Stel zelf je verzekering samen op basis van gewenste dekkingen

 • Alleen verkeersrechtsbijstand is mogelijk

 • Telefonisch advies bij een dreigend conflict

rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering dekkingen

Wie:

De rechtsbijstandverzekering voor het gezin geldt voor jouzelf als verzekeringnemer (alleen particulieren), jouw gezin, jouw uitwonende studerende kinderen en inwonende (schoon)ouders of grootouders.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met dekking in meerdere modules. Je kunt hieronder een overzicht van de modules vinden waaruit je kunt kiezen. Bij een vraag over de verschillende modules of over de rechtsbijstandverzekering kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan telefonisch of u kunt met ons chatten.

Verkeersconflicten

Na het afsluiten van deze dekking kun je rekenen op juridische bijstand na schade en persoonlijk letsel ontstaan in het verkeer (weg-, lucht, spoor - en waterverkeer). Ook kun je rekenen op bijstand na een geschil bij koop, verkoop, reparatie of onderhoud van jouw voertuig.

Je kunt binnen de module verkeer kiezen voor rechtsbijstand voor alleen de ‘aanwezige motorrijtuigen’ of voor ‘alle verkeersdeelnemers’. Met een 'alle verkeersdeelnemers' dekking heb je ook recht op rechtsbijstand wanneer je bijvoorbeeld op de fiets aan het verkeer deelneemt.

Consumentenconflicten

Met deze module heeft u recht bij bijvoorbeeld de volgende conflicten:

 • Verhalen van schade
 • Contracten. Problemen n.a.v. contracten over consumentenzaken. Conflicten over het kopen of huren van een artikel, of over een aan jou geleverde dienst.
 • Overheid. Persoonlijke conflicten met de overheid. Geen belastingzaken.
 • Personen- en familierecht. Problemen met nalatenschappen en adoptie.
 • Strafzaken. Als je beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Behalve als er sprake is van opzet.

Woonconflicten

Een woonconflicten dekking geeft recht op juridische bijstand bij alle geschillen die te maken hebben met wonen. 

Dit kan een koop- of huurgeschil zijn. Maar ook een conflict met jouw aannemer of  met de gemeente valt onder deze dekking.

Een geschil met de buren over bijvoorbeeld een schutting valt ook onder deze dekking. 

Inkomensconflicten

Een geschil met jouw werkgever (reorganistatie of ontslag),  pensioen of  uitkeringsinstantie is gedekt wanneer je inkomensconflicten hebt meeverzekerd.

Fiscale en vermogensconflicten

Deze module dekt geschillen met de belastingdienst. De dekking geldt pas vanaf het moment dat de zaak dient voor de Nederlandse belastingrechter (beroepsfase). Ook geschillen over de aan- en verkoop van aandelen, obligaties en opties in Nederland vallen onder deze module.

Mediation bij echtscheiding

Je krijgt na het afsluiten van deze dekking hulp van een mediator bij het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Deze mediation ontvang je alleen als jouw huwelijk of geregistreerd partnerschap langer dan drie jaar heeft geduurd en deze module minimaal 3 jaar verzekerd is. 

Voordelen rechtsbijstandverzekering

Onafhankelijk en deskundig

Na het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op juridische bijstand bij veelvoorkomende conflicten en geschillen. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende paketten. Bij elk pakket kun je rekenen op onafhankelijke en deskundige juridische hulp. 

Geen eigen risico

In het geval van een conflict of geschil betaal je met onze rechtsbijstandverzekering geen eigen risico. Je komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan. 

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug. Tot 14 dagen na afgifte van de polis van jouw verzekering is het mogelijk om de verzekering per ingangsdatum gratis te annuleren. Impuls aankopen zijn niet nodig. Voor ons is het belangrijk dat elke klant die een autoverzekering bij ons afsluit tevreden is, en dit in de toekomst blijft.

Keuze uit modules

Bij ons heb je een ruim aanbod van modules. Je kunt zelf je pakket voor jouw rechtbijstandsverzekering samenstellen. Onder het tabblad 'Dekkingen' vind je meer informatie over deze modules.

Uitgebreide dekking

De rechtsbijstandverzekeringen die wij aanbieden gelden overal ter wereld. Een geschil of conflict in het buitenland wordt dus gedekt. Het hele gezien is bovendien meeverzekerd bij onze rechtsbijstandverzekering. 

Veilig Verzekeren

Door VerzekerVoordelig.nl wordt gebruik gemaakt van SSL. SSL is een betrouwbare en veilige gebruikersomgeving. Jouw vertrouweijke gegevens zijn hierdoor beveiligd. Jouw privacy is gewaarborgd, omdat wij de regels van het College Bescherming Persoonsgegevens onderschrijven.

Tips voor jouw rechtsbijstandverzekering?

Wees niet dubbel verzekerd

Wees altijd alert of je niet dubbel verzekerd bent. Zo moet je bij de rechtsbijstand dekking voor motorrijtuigen bijvoorbeeld opletten of je bij jouw auto- of bromfietsverzekering al geen rechtsbijstand dekking hebt.  Heb je al een rechtsbijstand dekking op motorrijtuigen? Dan hoef je niet nog eens een motorrijtuigendekking te kiezen bij jouw rechtsbijstandverzekering.

Zelf online afsluiten

kunt zelf de premie van jouw autoverzekering berekenen en online jouw auto verzekeren, zonder advies van een financieel adviseur, via onze rekenmodules. Heb je een vraag? Bel dan 0228-511211, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00. 

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,7!

Uitstekend

Goed en snel

Van der vis

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • Allianz.jpg
 • AllianzGlobalAssistance.png
 • Arag.png
 • AveroAchmea.jpg
 • DeGoudse.jpg
 • Voogd.png
 • asr.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • europeesche.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
Keurmerk rechtsbijstandverzekering