Premie overlijdensrisicoverzekering daalt!

Sinds 2002 zijn de premies van overlijdensrisicoverzekeringen met ongeveer 60% gedaald. Tevens worden de verschillen tussen de duurste en goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen steeds groter. Als u in het verleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten heeft, vraag u zich nu natuurlijk af of u kunt besparen. In dit artikel leggen wij u uit wat uw opties zijn.

Verklaring dalende premies

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe partijen bijgekomen die overlijdensrisicoverzekeringen aanbieden. De concurrentie voor de bestaande overlijdensrisicoverzekeraars werd groter. Ook zien we dat de kans kleiner is dat mensen jong overlijden. Dit zorgt er weer voor dat het risico voor de verzekeraars kleiner is geworden. Zowel de toegenomen concurrentie als het afgenomen risico voor overlijdensrisicoverzekeraars dragen bij aan de dalende premies.

Kunt u ook besparen op uw lopende verzekering?

De meeste overlijdensrisicoverzekeraars rekenen premieverlagingen niet automatisch door in de premie van al bestaande klanten. Wilt u dus profiteren van de premiedalingen, dan is het zaak dat u zelf actie onderneemt. Helaas vragen veel overlijdensrisicoverzekeraars u opnieuw een gezondheidsverklaring in te vullen als u vraagt om een premieverlaging. Indien uw gezondheidssituatie sinds het aanvragen van uw overlijdensrisicoverzekering achteruit is gegaan, is de kans groot dat u geen premieverlaging krijgt. Echter, er zijn een aantal verzekeraars zoals Reaal en Delta Lloyd die niet vragen om het opnieuw invullen van een gezondheidsverklaring. Bij deze verzekeraars kunt uw polis na een premieverlaging dus zonder problemen oversluiten tegen een lagere premie.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

dalende premie

Een nieuwe verzekering afsluiten

Onlangs nog hebben een aantal grote verzekeraar, zoals Taf Quantum Leben, Legal & General en Leidsche verzekeringen hun overlijdensrisicopremies aanzienlijk verlaagd. De premie voor hun overlijdensrisicoverzekeringen daalden tot wel 10%. Dit bewijst maar weer dat nu een goed moment is om na te gaan of u niet te veel premie betaalt voor uw overlijdensrisicoverzekering.

Om hier achter te komen kunt u, na het invullen van een aantal gegevens, een vrijblijvende offerte aanvragen op VerzekerVoordelig.nl. Doordat u op onze website overlijdensrisicoverzekeringen van 16 aanbieders kunt vergelijken bent u verzekerd van een lage premie. Bij vragen staat onze klantenservice u graag te woord.

Bereken direct de premie van uw overlijdensrisicoverzekering!