×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Overlijdensrisico­verzekering » Nieuws » NRC: Overlijdensrisicoverzekering oversluiten loont

NRC: Overlijdensrisicoverzekering oversluiten loont

dinsdag 23 april 2013 - door Klaas Kroezen sr.

Zaterdag 20 april schrijft Erica Verdegaal in het NRC dat alleen snurkers hun veel te dure overlijdensrisicoverzekering niet oversluiten. VerzekerVoordelig.nl wordt in het artikel genoemd als een vergelijker met lage afsluitkosten.

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste drie jaren drastisch verlaagd. De winstmarges van de verzekeringsmaatschappijen zijn door de scherpe concurrentie gedaald en de doorlopende provisies van de tussenpersoon zijn vervangen door éénmalige afsluitkosten.

Hierdoor kan dit over de gehele looptijd een besparing opleveren van 30 tot 60 procent. Bij een maandpremie van €15,- betekent dat over een looptijd van 30 jaar al gauw een totale besparing tussen de €1.500,- en €3.000,-. Betaalt u meer premie dan zal de besparing hoger zijn.

Bij het oversluiten wordt uw gezondheid weer getoetst, dus u moet op het moment van oversluiten geen gezondheidsproblemen hebben. Als uw huidige verzekering al lang loopt is de aanvangsleeftijd bij het oversluiten (veel) hoger en zal de besparing minder zijn.

In het artikel wordt door mevrouw Verdegaal geadviseerd om te kiezen voor de goedkoopste optie door een lineair of annuïtair dalende overlijdensrisico te sluiten. Hierbij wil ik een kanttekening maken. Het risico van overlijden stijgt gemiddeld met het ouder worden. Als u maandelijkse premie betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering met een looptijd van 30 jaar, blijken uw nabestaanden bij een dalend risico de laatste jaren van de verzekering bijna geen uitkering meer te krijgen mocht u dan onverhoopt overlijden.

Mijn advies in het maken van de afweging gelijkblijvende of dalende dekking:

  • Altijd geldt dat u de premie makkelijk moet kunnen betalen;
  • Als het premieverschil tussen een gelijkblijvende en een dalende overlijdensrisicoverzekering gering is, kies dan voor een gelijkblijvende dekking. De ervaring leert dat de meeste mensen ook na 30 jaar (o.a. door de overstap naar een duurdere woning) nog steeds een hoge dekking nodig hebben.
  • U kunt een overlijdensrisicoverzekering bij vrijwel alle aanbieders altijd verlagen en bij alle aanbieders per betaaltermijn stoppen. Dus tijdens de looptijd bent u flexibel.
  • Wilt u echter een dekking tussentijds verhogen, dan heeft u nieuwe gezondheidswaarborgen nodig en wordt de premie over de verhoging berekend op basis van een hogere leeftijd. Het is niet ondenkbaar dat dit slecht kan uitpakken.

Klaas Kroezen

Over Klaas Kroezen

Sinds de oprichting van VerzekerVoordelig.nl in 1991 is onze algemeen directeur Klaas Kroezen zeer betrokken geweest bij het bedrijf. Klaas zorgt voor een streven binnen VerzekerVoordelig.nl dat gericht is op maximale service naar u als klant. Daarnaast houdt hij u graag op de hoogte van actuele onderwerpen omtrent verzekeringen. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties