×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Overlijdensrisico­verzekering » Nieuws » Niet-rokers hebben voordeel op overlijdensrisicopremie

Niet-rokers hebben voordeel op overlijdensrisicopremie

dinsdag 3 februari 2009
Roken schaadt de gezondheid, dat is algemeen bekend. Verzekeraars berekenen dit ook door in de premies die zij aanbieden. Niet alleen de zorgverzekeraar houdt hier rekening mee, maar ook voor de premie van de overlijdensrisicoverzekering is dit van belang.

Roken schaadt de gezondheid, dat is algemeen bekend. Verzekeraars berekenen dit ook door in de premies die zij aanbieden. Niet alleen de zorgverzekeraar houdt hier rekening mee, maar ook voor de premie van de overlijdensrisicoverzekering  is dit van belang.
 

Niet-rokers genieten van een lagere premie. De premieverschillen kunnen flink oplopen, zelfs tot meer dan tienduizend euro. Dit komt onder meer doordat de premies de laatste twee jaar met 31% zijn gedaald.  Mensen die twee jaar geleden zijn gestopt met roken kunnen zich vooral nu tegen een zeer scherpe premie verzekeren.
 

Voorbeeld:
Twee partners van beide 47 jaar hebben twee jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten bij verzekeringsmaatschappij X. Beide partners rookten op het moment van afsluiten. De verzekering werd voor 30 jaar afgesloten. Het verzekerd bedrag van de verzekering bedroeg € 175.000,- en de maandpremie € 209,-. De partners zijn twee jaar geleden allebei gestopt met roken en kunnen het tarief van de overlijdensrisicoverzekering nu omzetten van het rokers-tarief naar het niet-rokerstarief. Naar aanleiding van een vergelijking van 28 verzekeraars is verzekeringsmaatschappij Y voor hen de voordeligste aanbieder met een premie van € 87,- per maand. Dit scheelt op jaarbasis ruim € 1400,-. Over de overige 28 jaar levert dit een besparing van ruim € 40.000,-.
 

Voor niet-rokers dalen de premies veel meer dan voor rokers. De premies voor de niet-rokers zijn in de laatste twee jaar met 31% gedaald, de rokerstarieven daalden maar met 9%. Er zijn een aantal verzekeraars, zoals Nationale Nederlanden, Fortis ASR en OHRA die hun tarieven voor de niet-roker verlagen en voor de roker verhogen. Het komt er dan eigenlijk op neer dat de rokers de premieverlaging betalen voor de niet-rokers.
 

Wanneer u ook voor een voordelige niet-rokers korting in aanmerking wilt komen, adviseren wij u om direct online een premie te laten berekenen via VerzekerVoordelig.nl.

Bron: www.independer.nl, 02-02-2009
 

Bereken direct uw overlijdensrisicopremie!