×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Overlijdensrisico­verzekering » Nieuws » Losse overlijdensrisicoverzekering bij Hypotheek beter

Losse overlijdensrisicoverzekering bij Hypotheek beter

woensdag 26 mei 2010
Particulieren die gelijktijdig met hun hypotheek een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, zijn vaak zeer onvoordelig uit.

Particulieren die gelijktijdig met hun hypotheek een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, zijn vaak zeer onvoordelig uit. Uit onderzoek van Independer.nl is gebleken dat consumenten veelal een hypotheek en overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij één en dezelfde bank. Hierdoor betalen deze consumenten vaak honderden euro’s per jaar teveel.

80% van de respondenten die een overlijdensrisicoverzekering afsloot, heeft deze verzekering ook direct afgesloten via de tussenpersoon of bank waar zij hun hypotheek regelden. 55% van de respondenten wist niet eens dat zij de overlijdensrisicoverzekering ook zelf, en dus in veel gevallen goedkoper, bij een andere verzekeraar hadden kunnen afsluiten.
40% heeft na het afsluiten van deze verzekering nooit meer gekeken of ze deze verzekering ergens anders goedkoper konden afsluiten. De meeste mensen zijn zich dan ook niet van bewust van de besparingsmogelijkheden en de relatieve eenvoud van het over sluiten van een dergelijke verzekering.

In de meeste gevallen wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten in combinatie met het afsluiten van een hypotheek, waarbij een risicoverzekering verplicht is. Moe van het zoeken naar een huis, een betaalbare keuken en interieur en een passende hypotheek met de laagste rente worden de verzekeringen vaak blindelings getekend.
De meeste mensen realiseren zich vaak niet dat zij een keuze hebben in het kiezen van de aanbieder voor de overlijdensrisicoverzekering. Terwijl ze juist hier enkele duizenden euro’s kunnen besparen, wanneer ze de overlijdensrisicoverzekering los afsluiten.

Voorbeeld:
Een man (31 jaar) en vrouw (28 jaar), beide niet rokend, sluiten een hypotheek af van 250.000 euro in combinatie met een overlijdensrisicoverzekering van 175.000 euro met een looptijd van 30 jaar.  Bij Rabobank (interpolis) en ABN Amro zijn zij het duurst af: een dergelijke verzekering kost achtereenvolgens 702 euro en 664 euro per jaar. De voordeligste premie voor een overlijdensrisicoverzekering bedraagt in dit geval 329 euro per jaar. Consumenten die bij de Rabobank of ABN Amro een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, betalen in deze voorbeeldsituatie dus achtereenvolgens 10.395 en 9.276 euro meer premie over de gehele looptijd.

Benieuwd of u ook kunt besparen op uw overlijdensrisicoverzekering?
Maak geheel vrijblijvend een vergelijking tussen onze 20 aanbieders en ontvang uw online offerte.

Overlijdensrisicoverzekering
premie vergelijken
bereken overlijdensrisicoverzekering