×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Overlijdensrisico­verzekering » Nieuws » Let op 'En Bloc Clausule'

Let op 'En Bloc Clausule'

zaterdag 12 april 2008
VerzekerVoordelig.nl wil u via deze weg attenderen op de zogenaamde En Bloc Clausule bij levensverzekeringen.

Veel overlijdensrisicoverzekeringen in Nederland kennen een 'en bloc clausule'. Via deze weg wil VerzekerVoordelig.nl u attenderen op deze speciale bepaling. Wat houdt een en bloc clausule in:
 

Een en bloc clausule is een speciale clausule opgenomen in de polisvoorwaarden waarmee een verzekeraar zich het recht voorbehoudt om de premie en/of de voorwaarden van de verzekering in één keer voor alle of een bepaalde groep polishouders te veranderen. De en bloc clausule kan bestaan uit:
 

> Een clausule gericht op veranderen van de premie.
> Een clausule gericht op veranderen van de voorwaarden.
 

Hoewel de polishouder altijd het recht heeft om bij veranderingen de polis te beëindigen, kan de en bloc clausule vervelende gevolgen met zich mee brengen:
 

> De gezondheid kan inmiddels verslechterd zijn waardoor het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering niet meer mogelijk / veel duurder geworden is.
> Doordat de verzekerde inmiddels ouder is, zal een nieuwe premie in de meeste gevallen duurder zijn omdat deze wordt gebaseerd op deze hogere leeftijd.
 

VerzekerVoordelig.nl streeft ernaar om zoveel mogelijk overlijdensrisicoverzekeringen aan te bieden die geen en bloc clausule hebben opgenomen in de polisvoorwaarden. Na de directe berekening krijgt u een offerte te zien. In deze offerte kunt u lezen of de verzekering een en bloc clausule heeft opgenomen of niet. Neem contact op met onze klantenservice als u nog vragen heeft over de en bloc clausule via tel: 0228-511211.