×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Overlijdensrisico­verzekering » Nieuws » Europese levensverzekeraars veruit marktleider

Europese levensverzekeraars veruit marktleider

woensdag 6 juni 2007
De Europese levensverzekeringsmarkt is veruit de grootste in de wereld.

De Europese levensverzekeringsmarkt is veruit de grootste in de wereld. Dat blijkt uit een nieuwe statistiek van het CEA, de Europese koepelorganisatie van (her)verzekeraars. Europese levensverzekeraars genereren samen veertig procent van de wereldwijde premie-inkomsten. Het premievolume bedroeg in 2005 616 miljard euro, 9,5 procent meer dan in het jaar ervoor.
 

De Europese levensverzekeringsmarkt is nog altijd groeiende, althans: in z'n totaliteit. De relatief hoge groei in de laatste paar jaar is namelijk vooral te danken aan de komst van de tien nieuwe EU-lidstaten. In die landen bestond tot voor kort nauwelijks een markt voor individuele levensverzekeringsproducten, maar de nieuwe lidstaten zijn bezig met een flinke inhaalslag. Terwijl in de vijftien 'oude' lidstaten een geringe of soms zelfs negatieve groei zichtbaar was (zoals in Nederland), was de groei in de tien nieuwe lidstaten extreem hoog, in Litouwen en Letland zelfs meer dan zeventig procent.
De gemiddelde levensverzekeringspremie per inwoner bedroeg Europeesbreed op jaarbasis 1.063 euro per inwoner, een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2004. In Luxemburg werd de hoogste premie betaald, bijna 3.500 euro.
 

Nederland op nummer 6
Europese levensverzekeraars zijn met een aandeel van 40,2 procent de absolute marktleider, gevolgd door Azië (28,9 procent) en Amerika (27,8 procent).
Binnen Europa wordt de levensverzekeringsmarkt gedomineerd door de vier grootste landen. Groot-Brittannië genereert de meeste premie-inkomsten (27,4 procent), gevolgd door Frankrijk (19,8 procent), Italië (12,1 procent) en Duitsland (11,9 procent). Nederland neemt met vier procent een zesde plek in.
 

Bron: Fintool