×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
overlijdensrisicoverzekering

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden van de verzekerde een verzekerd bedrag uit die tijdens de looptijd daalt. Dit bedrag daalt over de looptijd van de verzekering ieder jaar met eenzelfde bedrag en is aan het einde van de looptijd € 0,-. Onderstaande grafiek laat u het dekkingsverloop zien van een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering met een verzekerd bedrag van € 100.000 en een looptijd van 30 jaar.

lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

U kunt, naast de lineair dalende, ook kiezen voor de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering of voor de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering.
Wilt u graag een overzicht van de verschillen tussen deze dekkingen?
Vergelijk dan de overlijdensrisico dekkingen.

Vergelijk, kies en bespaar al binnen 5 minuten op uw overlijdensrisicoverzekering

Uitkering voorbeeld gedurende de looptijd

In deze tabel ziet u de uitkeringsbedragen die bij de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering horen. U ziet dat de bedragen over de gehele looptijd gelijkmatig afnemen.

Overlijden binnen Uitkering
1 jaar € 100.000
6 jaar € 83.333
11 jaar € 66.667
16 jaar € 50.000
21 jaar € 33.333
26 jaar € 16.667
30 jaar € 3.333

Premieverloop gedurende de looptijd

U betaalt bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering tijdens de looptijd steeds een vaste premie. Uw premie blijft dus ieder jaar hetzelfde. Het verzekerde bedrag daalt daarentegen wel ieder jaar. Vaak zijn de laatste paar jaar van de looptijd premievrij bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering omdat het overgebleven verzekerde bedrag erg laag is.

En Bloc clausule

De premie kan tussendoor worden gewijzigd door de verzekeraar als er een En Bloc clausule is opgenomen in de polisvoorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering. Wij adviseren om geen verzekering af te sluiten met een En Bloc clausule. We bieden toch een aantal van zulke overlijdensrisicoverzekeringen aan omdat we u de keuze willen laten maken en niet een mogelijk lagere premie willen onthouden. Bij het vergelijken van onze aanbieders ziet u duidelijk welke aanbieders werken met zo een En Bloc Clausule.

Wanneer een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering?

Een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gebruikt wanneer de lasten waarvoor de uitkering bestemd is jaarlijks dalen. Hierbij wordt er rekening gehouden met het verminderen van de lasten of het opbouwen van vermogen na verloop van tijd. Hierbij kunt u denken aan een liniaire hypotheek- of kredietvorm waarbij de schuld jaarlijks daalt.

Wanneer u te maken heeft met een lineair dalende hypotheekschuld, kan de begunstigde, bijvoorbeeld uw partner, het uitgekeerde bedrag gebruiken om deze schuld af te lossen. Uw partner kan in dat geval in de koopwoning blijven wonen.

In de meeste gevallen is ons advies te kiezen voor een gelijkblijvende dekking. Vooral aan het einde van de looptijd is het verzekerde bedrag erg laag bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering, terwijl een inschatting van uw persoonlijke situatie aan het einde van verzekeringslooptijd soms erg moeilijk is. Dus het zou zomaar kunnen dat het verzekerd bedrag dan niet meer overeenkomt met uw situatie.

Andere voorbeelden waarvoor de verzekering gebruikt kan worden:

  • Aanvulling op het inkomen van uw nabestaanden

  • Bijdrage aan de studie van uw kinderen en kinderopvang

  • Aflossen van schulden anders dan uw hypotheek

  • Het opkopen van uw aandelen door uw compagnon

Voorbeeld lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Anton is 35 jaar oud en wil een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering afsluiten via VerzekerVoordelig.nl. Wanneer hij overlijdt, wilt hij graag dat zijn nabestaanden een uitkering ontvangen om een deel van zijn inkomen op te vangen. Hij heeft aangegeven dat hij zich 30 jaar lang voor een bedrag van € 100.000,- wil verzekeren.

Wanneer Anton 60 jaar is, overlijdt hij. Zijn nabestaanden krijgen op dat moment een bedrag uitgekeerd van € 16.667,-. De lineair dalende overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerd bedrag volgens de afspraak uit. Hierdoor kunnen de nabestaanden van Anton aan hun financiële verplichtingen blijven voldoen.

Op zoek naar een voordelige lineair dalende verzekering voor overlijdensrisico?