×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
overlijdensrisicoverzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden gedurende de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering een vast bedrag uit. Het verzekerde bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde en de nabestaanden krijgen bij overlijden van de verzekerde binnen de gehele looptijd dus altijd een vast bedrag uitgekeerd. Onderstaande grafiek laat u het dekkingsverloop zien van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering met een verzekerd bedrag van € 100.000 en een looptijd van 30 jaar.

gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

U kunt, naast de gelijkblijvende, ook kiezen voor de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering of voor de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.
Wilt u graag een overzicht van de verschillen tussen deze dekkingen?
Vergelijk dan de overlijdensrisico dekkingen.

Uitkering gelijkblijvend gedurende de looptijd

In onderstaande tabel ziet u de uitkeringsbedragen die bij de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering horen. U ziet dat de bedragen over de gehele looptijd gelijk blijven.

Overlijden binnen Uitkering
1 jaar € 100.000
6 jaar € 100.000
11 jaar € 100.000
16 jaar € 100.000
21 jaar € 100.000
26 jaar € 100.000
30 jaar € 100.000

Premie gelijkblijvend gedurende de looptijd

U betaalt bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering tijdens de looptijd steeds een vaste premie. Uw premie blijft dus ieder jaar hetzelfde en het verzekerde bedrag bij overlijden blijft gelijk.

En Bloc clausule

De premie kan tussendoor worden gewijzigd door de verzekeraar als er een En Bloc clausule is opgenomen in de polisvoorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering. Wij adviseren om geen verzekering af te sluiten met een En Bloc clausule. We bieden toch een aantal van zulke overlijdensrisicoverzekeringen aan omdat we u de keuze willen laten maken en niet een mogelijk lagere premie willen onthouden. Bij het vergelijken van onze aanbieders ziet u duidelijk welke aanbieders werken met zo een En Bloc Clausule.

Wanneer een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering?

Vooral voor mensen met een koopwoning of een krediet is een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering raadzaam. Wanneer u te maken heeft met een gelijkblijvende hypotheekschuld, kan de begunstigde, bijvoorbeeld uw partner, het uitgekeerde bedrag gebruiken om deze schuld af te lossen. Uw partner kan in dat geval in de koopwoning blijven wonen. In de meeste gevallen is ons advies te kiezen voor een gelijkblijvende dekking.

Andere voorbeelden waarvoor de verzekering gebruikt kan worden:

  • Aanvulling op het inkomen van uw nabestaanden

  • Bijdrage aan de studie van uw kinderen en kinderopvang

  • Aflossen van schulden anders dan uw hypotheek

  • Het opkopen van uw aandelen door uw compagnon

Voorbeeld gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Anton is 35 jaar oud en wil een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering afsluiten via VerzekerVoordelig.nl. Wanneer hij overlijdt, wilt hij graag dat zijn nabestaanden een uitkering ontvangen om een deel van zijn inkomen op te vangen. Hij heeft aangegeven dat hij zich 30 jaar lang voor een bedrag van € 100.000,- wil verzekeren.

Wanneer Anton 60 jaar is, overlijdt hij. Zijn nabestaanden krijgen op dat moment een bedrag uitgekeerd van € 100.000,-. De gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerd bedrag volgens de afspraak uit. Hierdoor kunnen de nabestaanden van Anton aan hun financiële verplichtingen blijven voldoen.

Op zoek naar een voordelige gelijkblijvende verzekering voor overlijdensrisico?