×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
overlijdensrisicoverzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden gedurende de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering een vast bedrag uit. Het verzekerde bedrag verandert gedurende de looptijd niet, de nabestaanden krijgen dus altijd een vast bedrag uitgekeerd als de verzekerde komt te overlijden binnen de looptijd. Op onderstaande grafiek kun je het dekkingsformulier van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering met een verzekerd bedrag van € 100.000 en een looptijd van 30 jaar.

gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Je kunt, naast de gelijkblijvende, ook kiezen voor de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering of voor de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.
Wil je graag een overzicht van de verschillen tussen deze dekkingen?
Vergelijk dan de overlijdensrisico dekkingen.

Uitkering gelijkblijvend gedurende de looptijd

In onderstaande tabel zie je de uitkeringsbedragen die bij de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering horen. Je ziet dat de bedragen over de gehele looptijd gelijk blijven.

Overlijden binnen Uitkering
1 jaar € 100.000
6 jaar € 100.000
11 jaar € 100.000
16 jaar € 100.000
21 jaar € 100.000
26 jaar € 100.000
30 jaar € 100.000

Premie gelijkblijvend gedurende de looptijd

Wanneer je kiest voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering betaal je een vaste premie gedurende de looptijd. De premie blijft ieder jaar hetzelfde en ook het bedrag bij overlijden blijft gelijk. 

En Bloc clausule

Als er een en Bloc clausule is opgenomen in de polisvoorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering kan de premie tussendoor worden gewijzigd door de verzekeraar. Door ons wordt echter geadviseerd geen verzekering af te sluiten met een En Bloc clausule. Toch bieden wij een aantal overlijdensrisicoverzekeringen aan met een En Bloc clausule. Dit doen wij omdat wij jou de keuze willen laten maken en we jou niet de mogelijk lagere premie willen onthouden. Als je onze aanbieders vergelijkt zie duidelijk welke aanbieders werken met een En Bloc clausule. 

Wanneer een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering?

Wij raden een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering vooral aan voor mensen met een koopwoning of krediet. Als er sprake is van een gelijkblijvende hypotheekschuld, kan de begunstigde, bijvoorbeeld jouw partner, het uitgekeerde bedrag gebruiken om de schuld af te lossen. Jouw partner zou in dat geval in de koopwoning kunnen blijven wonen. Wij geven in de meeste gevallen het advies om te kiezen voor een gelijkblijvende dekking.

Andere voorbeelden waarvoor de verzekering gebruikt kan worden:

  • Aanvulling op het inkomen van jouw nabestaanden

  • Bijdrage aan de studie van jouw kinderen en kinderopvang

  • Aflossen van schulden anders dan jouw hypotheek

  • Het opkopen van jouw aandelen door jouw compagnon

Voorbeeld gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Anton is 35 jaar oud en wil een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering afsluiten via VerzekerVoordelig.nl. Wanneer hij overlijdt, wilt hij graag dat zijn nabestaanden een uitkering ontvangen om een deel van zijn inkomen op te vangen. Hij heeft aangegeven dat hij zich 30 jaar lang voor een bedrag van € 100.000,- wil verzekeren.

Wanneer Anton 60 jaar is, overlijdt hij. Zijn nabestaanden krijgen op dat moment een bedrag uitgekeerd van € 100.000,-. De gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerd bedrag volgens de afspraak uit. Hierdoor kunnen de nabestaanden van Anton aan hun financiële verplichtingen blijven voldoen.

Op zoek naar een voordelige gelijkblijvende verzekering voor overlijdensrisico?