4 redenen waarom u nu een overlijdensrisicoverzekering nodig heeft

Als u om uzelf heen kijkt dan ziet u al snel mensen die financieel (gedeeltelijk) van u afhankelijk zijn. Hierbij kunt u denken aan uw ouders, uw kinderen, uw partner, maar ook uw compagnon en andere familieleden. Al deze mensen krijgen misschien wel een financiële tegenvaller als u overlijdt.

In het dagelijks leven zijn wij hier weinig mee bezig. Ikzelf denk hier eigenlijk nooit over na. Waarom ook? Ik rook niet, ik sport regelmatig en ik eet gezond. Het is bepaald niet zo dat ik dagelijks de dood in de ogen kijk.

Reden voor het schrijven van deze weblog is een heftig auto-ongeluk van kennissen van mij. Zij hebben het gelukkig overleefd maar als ik beelden zag van de auto dan vraag ik mij af hoe dat mogelijk is. Ik ben geen gelovig mens maar op dit soort momenten kan ik toch geloven dat er een engeltje boven hun auto hing om ze te beschermen.

Wat zou er gebeuren als u in die auto had gezeten maar het minder goed was afgelopen? Uw nabestaanden krijgen u nooit meer terug, maar u kunt wel zorgen dat zij niet met financiële zorgen blijven zitten. Een overlijdensrisicoverzekering biedt in deze gevallen uitkomst.

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit als u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Binnen deze looptijd kan het uit te keren bedrag gelijk blijven of tijdens de looptijd dalen.

Waarvoor zou u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Ik geef u 4 redenen.

#2 Het laten studeren van uw kinderen

Studeren is een dure aangelegenheid, en wordt de komende jaren ook steeds duurder. Van de studielening die de student ontvangt van de overheid, kunnen niet alle kosten van worden betaald. Wanneer u als ouder komt te overlijden is de kans groot dat uw kind niet kan studeren omdat hij of zij de studiekosten en de kosten voor levensonderhoud niet kan betalen. Hierbij kan een overlijdensrisicoverzekering meer ruimte bieden.

#3 Uw ouders een iets ruimere oude dag geven

Niet iedere oudere heeft een even ruime oude dag. Vaak worden deze ouderen gesteund door hun kinderen zodat zij iets meer van hun ouderdom kunnen genieten. Als u er niet meer bent op dit moment, dan kan een overlijdensrisicoverzekering in dit gat springen.

#4 Het afbetalen van schulden

Uw hypotheek is niet de enige schuld waarvoor een overlijdensrisicoverzekering uitkomst biedt. Veel mensen kopen bijvoorbeeld een auto met een lening. Als u overlijdt terwijl u uw auto nog niet heeft afbetaald, dan komt deze schuld op de schouders van uw nabestaanden terecht. Voor veel mensen is dit geen fijn idee en is een overlijdensrisicoverzekering een fijne slag om de arm.

De premie van een overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van uw leeftijd, uw gezondheid en van de hoogte van het te verzekeren bedrag. Een jong en gezond persoon betaalt dus een relatief lage premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Hierdoor is het juist voor deze mensen aantrekkelijk om een overlijdensrisicoverzekering te sluiten.

Als u voor alle bovengenoemde gevallen geld spaart dan kunt u voor de tussentijd dat u dat geld nog niet voor handen hebt altijd de overlijdensrisicoverzekering gebruiken. Dan zijn uw nabestaanden financieel verzorgd in het geval er plotseling iets met u gebeurt.

Bereken direct de premie van uw overlijdensrisicoverzekering!