Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Huis & Recht » Opstalverzekering

Opstalverzekering

 • 10% online korting

 • Uitgebreide dekking

 • Snelle schadeafhandeling

 • 14 dagen bedenktijd

opstal omslag
opstalverzekering

Dekkingsoverzicht opstalverzekering

Basis -
Exta uitgebreid
All-in -
Meest uitgebreid
Brand, ontploffing, schroeien, rook, roet of brandblussing
Blikseminslag
Hevige storm, regen, sneeuw of hagel
Vorst (bijvoorbeeld springen van waterleidingen)
Water of stoom (uit waterleiding, riolering, verwarmingsinstallatie, waterbed of aquarium)
Inbraak of een poging daartoe
Vandalisme of rellen
Schade door een aanrijding, aanvaring of luchtverkeer
Omvallen van bomen, hijskranen of hoogwerkers
Waterschade door openstaande ramen en deuren
Een ongelukje door uzelf, bijvoorbeeld als u iets laat vallen waardoor uw tegelvloer beschadigt
Een plotselinge en onverwachte gebeurtenis door een mankement aan (onderdelen van) het woonhuis. Bijvoorbeeld een constructiefout van het dak, waardoor lekkage ontstaat en er waterschade is
Bijna alle andere plotselinge en onverwachte gebeurtenissen, bijvoorbeeld als iemand graffiti op uw buitenmuur spuit

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,6!

Goed

Snel en goedkoop

Richard De Caluwe

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • allianz.png
 • Arag.png
 • asr.png
 • averoAchmea.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • deltalloyd.png
 • europeesche.png
 • generali.png
 • london.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
WebShopKeurmerk hover

Dekkingen opstalverzekering

Wat dekt een opstalverzekering?

Onder opstal worden alle onderdelen van uw woonhuis gerekend waarvoor sloop- of breekwerk nodig is om ze te verwijderen. Hierbij moet u denken aan de ramen, plafonds, deuren, muren etc. Schuttingen, tuinhekken, heggen en geplante bomen vallen ook onder de opstal.

Dekking van de herbouwwaarde

De premie van de opstalverzekering is vooral afhankelijk van de herbouwwaarde van uw huis. De herbouwwaarde is iets anders dan de aankoopwaarde. Bij de herbouwwaarde wordt namelijk niet de waarde van het perceel meegerekend. Bent u onzeker over de herbouwwaarde? Gebruik dan de herbouwwaardemeter in onze online rekenmodule, daarmee kunt u zelf de herbouwwaarde van uw huis bepalen.

Voordelen opstalverzekering

Garantie tegen onderverzekering

Wanneer u uw premie berekent en daarbij gebruik maakt van de herbouwwaardemeter geven wij u de garantie dat u bent verzekerd tegen onderverzekeren.

Uitgebreide dekkingen

Onze opstalverzekering heeft de meest uitgebreide dekking. U kunt kiezen uit een uitgebreide, extra uitgebreide of meest uitgebreide opstalverzekering. Zo heeft u altijd de opstalverzekering die het beste bij u past.

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug. U kunt tot 14 dagen na afgifte van de polis uw opstalverzekering per ingangsdatum gratis annuleren. Impuls aankopen zijn niet nodig. Wij willen dat iedereen die een verzekering bij VerzekerVoordelig.nl afsluit een tevreden klant is en in de toekomst blijft.

10% korting op uw premie

Bij VerzekerVoordelig.nl krijgt u 10% korting wanneer u uw opstalverzekering bij ons afsluit. Hierdoor betaalt u bij ons minder dan elders voor hetzelfde product.

Snelle schadeafhandeling

Wanneer u schade heeft opgelopen, zullen wij deze zo snel mogelijk proberen af te handelen. Bij schadeafwikkeling zijn wij onafhankelijk en niet in dienst van een maatschappij, zo krijgt u altijd het bedrag uitgekeerd waar u recht op heeft.

Veilig Verzekeren

VerzekerVoordelig.nl maakt gebruik van SSL. Dit is een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Hierdoor zijn uw vertrouwelijke gegevens beveiligd. De regels van het College Bescherming Persoonsgegevens onderschrijven wij, zodat uw privacy is gewaarborgd.

Tips voor uw opstalverzekering

Wat valt er onder u opstal?

Het begrip opstal omvat alles wat aard- en nagelvast aan het gebouw bevestigd is, ook de bij het gebouw behorende bijgebouwen, schuttingen en erfafscheidingen horen bij de opstal. Ook een ingebouwde keuken en badkamer mag u tot de opstal rekenen. Losse tegelvloeren en behang behoren tot de inboedel.

Uitsluiting van dekking

Er zijn een aantal gevallen van schade die de opstalverzekering niet kan dekken. Hierbij moet u denken aan schade veroorzaakt door natuurrampen, molest (oorlog en gewapende opstanden) en kernrampen.

Verzekeringen in één pakket

Wanneer u meerdere verzekeringen af wilt sluiten voor uw huis, adviseren wij om deze bij dezelfde verzekeraar in één pakket onder te brengen. Dit is voordeliger en het voorkomt problemen bij het vaststellen onder welke verzekering de schade valt. U wordt dan niet van het kastje naar de muur gestuurd wanneer u schade meldt. Bovendien hoeft u de schade bij maar één verzekeraar te melden.

Zelf online afsluiten

Via onze rekenmodules berekent u zelf de premie van uw opstalverzekering en kunt u online uw opstal verzekeren zonder advies van een financieel adviseur. Vragen? Bel 0228 511211, maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 en zaterdag van 09.00 - 12.30 of 13.00 - 16.00.