×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Zorgverzekering: wat verandert er voor u in 2017?

Zorgverzekering: wat verandert er voor u in 2017?

zaterdag 19 november 2016 - door Martine Kroezen

Zorgverzekering: wat verandert er in 2017?

De premies voor de zorgverzekeringen van 2017 zijn bekend. Voor u is het handig om te weten welke veranderingen er zijn in de dekking van de basisverzekering, hoeveel het eigen risico bedraagt en of u nu wel of niet een aanvullende verzekering zou moeten afsluiten bovenop uw basis zorgverzekering.

Veranderingen in de basisverzekering

Net als andere jaren zal de belangrijkste basiszorg, zoals een bezoek aan de huisarts, geplande zorg en spoedeisende hulp, ook in 2017 gewoon weer gedekt wordt door de basisverzekering. Wel is het goed om te weten dat het basispakket op een aantal punten is uitgebreid. Met een zorgverzekering bent u nu namelijk ook standaard gedekt voor de volgende zaken:

  • Kortdurend verblijf in een zorginstelling voor mensen die door medische redenen even niet meer thuis kunnen wonen

  • Fronttandvervanging tot aan een leeftijd van 23 jaar

  • Een operatie aan het bovenooglid met medische noodzaak

  • Fysiotherapiebehandelingen bij etalagebenen

  • Besnijdenis op basis van medische noodzaak

  • Het plaatsen van borstprotheses bij vrouwen zonder borstgroei

Eigen risico

Het verplichte eigen risico voor de zorgverzekering is het bedrag dat u zelf moet betalen voor zorg uit het basispakket. Sommige vormen van zorg, zoals kraamzorg en een bezoek aan de huisarts, zijn uitgesloten van dit eigen risico. Het door de overheid bepaalde eigen risico voor de zorgverzekering bedraagt in 2017 net als in 2016 €385,- euro. Veel Nederlanders vinden dat het bedrag voor het eigen risico in de afgelopen jaren te fors is gestegen. Het eigen risico bedroeg in 2008 namelijk nog €150,- euro.

Afsluiten van een Aanvullende zorgverzekering?

Een aanvullende zorgverzekering kunt u bovenop uw basis zorgverzekering afsluiten. Indien u gezond bent en weinig zorg nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om geen aanvullende- maar alleen een basisverzekering af te sluiten. Het basispakket dekt namelijk alleen standaard noodzakelijk hulp.

Heeft u meer zorg nodig en wilt u extra zekerheid dan is het verstandig op een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Veel mensen sluiten bijvoorbeeld een aanvullende tandartsverzekering af omdat de basisverzekering maar weinig tandartskosten vergoed. Een ander voorbeeld van een aanvullende verzekering die vaak afgesloten wordt is de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

http://ddarbbdkp.com zegt: op 1-12-2016 om 16:04
http://ddarbbdkp.com