×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Zorgpremies bekend: welke zorgverzekering past bij mij?

Zorgpremies bekend: welke zorgverzekering past bij mij?

zondag 12 november 2017 - door Martine Kroezen

Zorgpremies bekend: welke zorgverzekering past bij mij?Alle zorgverzekeraars hebben de zorgpremies voor 2018 inmiddels bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat er sprake is van een lichte stijging in de premies. Wij zetten voor u op een rijtje waar u, als u straks zorgverzekeringen gaat vergelijken, het beste rekening mee kunt houden.

Uw verwachte zorgbehoefte

Voordat u gaat vergelijken is het verstandig om in te schatten welke zorg u in 2018 verwacht nodig te gaan hebben. U kunt uw zorgverzekering aanpassen als u bijvoorbeeld nu al weet dat u in 2018 een operatie moet ondergaan, fysiotherapie behandelingen nodig heeft of dat u gebruik moet gaan maken van uitgebreide tandheelkundige zorg.

Een aanvullende verzekering?

Vanuit de basis zorgverzekering wordt noodzakelijke en belangrijke zorg vergoed. Denk hierbij aan spoedeisende hulp of een bezoek aan de huisarts. Welke zorg precies in het basispakket valt leest u hier. Verwacht u in 2018 van zorg gebruik te gaan maken, die niet in dit basispakket valt, dan kunt u hiervoor vaak een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie, tandheelkundige zorg en/of alternatieve geneeswijzen. Houd er wel rekening mee dat dekking voor aanvullende zorg een hogere premie met zich mee brengt.

Het eigen risico

Het eigen risico voor de zorgverzekering is het bedrag dat u zelf moet betalen aan zorgkosten, voordat de zorgverzekeraar de kosten dekt. In 2018 bedraagt het minimale te kiezen eigen risico €385,-. Als u verwacht weinig zorgkosten te maken, kunt u het eigen risico zelf verhogen tot maximaal €885,-. Dit zal een verlaging van de premie tot gevolg hebben. Meer over het eigen risico leest u hier.

Een zorgverzekering voor uw kind

Kinderen onder de 18 jaar oud hoeven geen premie te betalen voor de basis zorgverzekering. Wel moet een kind bij één van zijn ouders bijgeschreven worden op zijn of haar zorgverzekering. Als uw kind staat bijgeschreven op uw zorgverzekering is het verstandig om na te gaan of de zorgbehoeften wel overeen komen. Wat bijvoorbeeld vaak voorkomt, is dat kinderen een orthodontie behandeling nodig hebben en dat de ouder hier niet voor verzekerd is. Dit voorbeeld laat zien dat de verwachte zorgbehoefte van uw kind dus een aanleiding voor u kan zijn om bijvoorbeeld een aanvullende verzekering af te sluiten.

Contract met uw zorgaanbieder?

Sommige verzekeraars hebben met alle zorgaanbieders een contract. Dit betekent dat u bij alle zorgaanbieders terecht kunt. Andere zorgverzekeraars hebben geen contract met alle zorgaanbieders. Deze zorgverzekeraars moeten er wel voor zorgen dat u de zorg kunt krijgen die u nodig heeft. Echter, het kan voorkomen dat u zorg bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder niet of nauwelijks vergoed krijgt. Wilt u wel een volledige vergoeding ontvangen? Dan moet u op zoek gaan naar een andere zorgaanbieder die wel een contract heeft met uw zorgverzekeraar.

Maak een vergelijking!

Wij raden het aan om meerdere zorgverzekeraars te vergelijken. Omdat veel zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden hebben veranderd, is het goed om na te gaan of uw zorgverzekering nog wel de voordeligste zorgverzekering is die het beste aan al uw wensen voldoet. Mochten uw zorgbehoeftes verandert zijn dan is dit nog eens een extra reden om een nieuwe vergelijking te maken. 
 

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties