×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Worden mijn medische kosten in het buitenland vergoed?

Worden mijn medische kosten in het buitenland vergoed?

woensdag 24 juni 2015 - door Evert Korse

Medische kosten buitenlandDe komende weken zullen een groot aantal Nederlanders naar het buitenland trekken voor een welverdiende vakantie. Voor vertrek wordt het oliepeil en de bandenspanning van de auto nagekeken, alsmede de polis voor de caravanverzekering. Een aantal jaar geleden is er al een doorlopende reisverzekering afgesloten. Maar hoe zit het eigenlijk met eventuele medische kosten die gemaakt worden in het buitenland?

Met het basispakket van de zorgverzekering is iedere Nederlander verzekerd voor spoedeisende hulp in het buitenland. Er zijn echter nog wel een aantal punten waar u rekening mee dient te houden.

Vergoeding van medische kosten

Met de basisverzekering voor ziektekosten heeft u overal ter wereld recht op onvoorziene nood(zakelijke)zorg. Wanneer u op vakantie een ongeluk krijgt, worden de ziekenhuiskosten maximaal vergoed voor de kosten die in Nederland gelden voor een vergelijkbare behandeling. De kosten van medische zorg in het buitenland kunnen echter vele malen hoger zijn dan in Nederland.


Een voorbeeld:

U krijgt een ongeluk in Italië en hebt uw been gebroken. Omstanders hebben de hulpdiensten ingeschakeld en al snel komt er een ambulance die u afvoert naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. U heeft veel pijn en dat is ook het enige waar uw gedachten op dat moment naar uit gaan. Tegelijkertijd wordt u  gevraagd om wat papieren te ondertekenen voor de verzekering. U doet dit meteen om maar van de pijn af te komen. Later blijkt echter dat u in een privékliniek terecht bent gekomen.

Bij thuiskomst in Nederland ligt er een rekening van de kliniek ter hoogte van € 13.000,- op de deurmat. De behandeling in Nederland kost echter slechts € 3.500,-. Het basispakket van de zorgverzekering vergoed daarom alleen  deze € 3.500,-. Het verschil van € 9.500,- zult u zelf moeten betalen.

Om uzelf goed te verzekeren tegen dergelijke onverwachte medische kosten in het buitenland zijn er twee mogelijkheden:

Reisverzekering of aanvullende zorgverzekering buitenland?

U kunt dus een keuze maken tussen een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering om uzelf te dekken tegen medische kosten in het buitenland. Wij zetten de plus- en minpunten van beide verzekeringen voor u op een rijtje, te beginnen met de reisverzekering.

De plus- en minpunten van een reisverzekering:

  • (+) Uitgebreide en hoge dekking

  • (+) Het hele jaar af te sluiten

  • (-) Kan dubbelop zijn met uw zorgverzekering

De plus- en minpunten van een aanvullende zorgverzekering buitenland:

  • (+) Geen extra losse verzekering

  • (-) Dekt niet alle kosten

  • (-) Hoe hoger uw eigen risico, hoe meer u zelf betaalt

  • (-) Soms maximering tot tweemaal het Nederlandse tarief

  • (-) Niet het hele jaar af te sluiten

Wij adviseren u om de dekking op uw aanvullende zorgverzekering en reisverzekering te controleren voordat u op reis gaat. Heeft u geen aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland met uw zorgverzekering? Dan is het raadzaam om dit voor enkele euro’s mee te verzekeren op uw reisverzekering. U bent dan verzekerd van een zorgeloze vakantie.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Evert Korse

Over Evert Korse

Evert is al jarenlang werkzaam bij VerzekerVoordelig.nl en heeft als verzekeringsadviseur daarom ook een belangrijke taak binnen het bedrijf. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen, weet hij situaties vaak snel in te schatten. Met het verspreiden van waardevolle informatie via zijn blogs, probeert Evert u een extra steun in de rug te bieden bij het afsluiten van de juiste verzekering. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties