×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Woonadres sterk van invloed op premie autoverzekering

Woonadres sterk van invloed op premie autoverzekering

woensdag 8 februari 2017 - door Martine Kroezen

Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat de premie voor eenzelfde autoverzekering per postcode, huisnummer of zelfs huisnummertoevoeging sterk kan verschillen. Hoe deze verschillen precies tot stand komen, is niet helemaal duidelijk. Verzekeraars geven de manier waarop ze de hoogte van premies bepalen namelijk niet graag prijs.

Premieverschillen in Nederland

In Nederland betalen mensen die in het noorden wonen de minste premie voor de autoverzekering. Zij betalen tot wel 2,5 keer minder voor hun autoverzekering dan mensen in grote steden. Maar ook tussen de grote steden zijn er grote premieverschillen. Zo betaalt iemand die op de Stadhoudersweg in Rotterdam woont gemiddeld bijna 1,5 keer zoveel premie dan iemand die op de Amsteldijk in Amsterdam woont, voor dezelfde autoverzekering. Het kan nog extremer: uit onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat er zelfs premieverschillen van rond de 83 euro zijn voor naaste buren, die eenzelfde WA-autoverzekering zouden afsluiten.

Oorzaken premieverschillen

Autoverzekeraars geven de manier waarop zij hun premies precies berekenen niet graag prijs. Wel is duidelijk dat er ingewikkelde rekentools gebruikt worden om te premie te bepalen. In deze rekentools worden onder andere het bouwjaar van de auto, het aantal schadevrije jaren en de waarde van de auto meegenomen. Daarnaast worden er ook zeker een aantal gegevens betreffende het woonadres van de klant meegenomen. Denk hierbij aan het aantal schades, inbraken en wanbetalers in de regio.

Vergelijken

Verzekeraars mogen, zolang ze niet aan prijsdiscriminatie doen, zelf de premies bepalen. Uit het bovenstaande blijkt dat uw premie voor een autoverzekeringen sterk kan verschillen per verzekeraar. Daarom loont het om verschillende verzekeraars online te vergelijken. U kunt hiermee voor een eenvoudige WA-polis al tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Een vergelijking kunt u gemakkelijk en snel via onze website maken. Bij vragen staat onze klantenservice u graag te woord.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties