×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Wintersport? Sluit de juiste verzekering af!

Wintersport? Sluit de juiste verzekering af!

zaterdag 27 januari 2018 - door Manon Sijm

Wintersport? Sluit de juiste verzekering af!

Ieder seizoen gaan meer dan een miljoen Nederlanders op wintersport. Een groot aantal van deze mensen krijgt dan te maken met een ongeval. In het wintersportseizoen 2016-2017 zijn er alleen al 65.000 wintersporters gewond geraakt. Maar liefst 80% van de wintersporters die zwaar letsel oploopt is zeer ervaren. Daarom is het verstandig om u goed te verzekeren voor u op reis gaat. In dit artikel leest u meer over onze reisverzekering met wintersportdekking.

Wintersport reisverzekering

Als u via ons een reisverzekering afsluit, kunt u zelf kiezen welke dekkingen u wenst. Wij hebben de belangrijkste dekkingen voor een wintersportvakantie voor u op een rijtje gezet.
 

Bagagedekking

Met deze dekking zijn voorwerpen, kostbaarheden en reisdocumenten verzekerd bij kwijtraken of diefstal. U kunt zelf kiezen voor hoeveel euro u uw bagage wilt verzekeren en welk eigen risico u wenst.

Medische kostendekking
Uw zorgverzekering dekt de zorg die u nodig heeft in het buitenland. Helaas vergoeden zij alleen de Nederlandse tarieven. Veel mensen gaan op wintersportvakantie naar Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, waar naast reguliere ziekenhuizen ook privé ziekenhuizen zijn. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat u betrokken raakt bij een ongeval en het dichtstbijzijnde ziekenhuis een privé ziekenhuis is. De kosten kunnen dan flink oplopen. Een medische kostendekking vergoedt dan de extra kosten die uw zorgverzekering niet vergoedt.

(Avontuurlijke) ongevallendekking
Met een ongevallendekking wordt bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval een vast bedrag uitgekeerd, bijvoorbeeld wanneer u onderweg naar uw bestemming een verkeersongeval krijgt. Deze dekking is niet van kracht bij het beoefenen van een avontuurlijke (winter)sport. Hiervoor zult u een ongevallen avontuurlijke (winter)sportdekking moeten afsluiten. Welke sporten precies onder avontuurlijke sporten vallen, verschilt per verzekeringsmaatschappij. U kunt hiervoor de polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met onze klantenservice.

(Avontuurlijke) wintersportdekking
Met een wintersportdekking zijn uw (gehuurde) ski’s, skipas en uitrusting gedekt bij verlies, diefstal of een ongeval. Ook zijn eventueel niet-gevolgde skilessen en niet-gebruikte gehuurde skispullen gedekt wanneer u uw vakantie plotseling moet afbreken. U bent ook verzekerd voor opsporing en reddingsacties op de piste, vervoer van de piste bij een ongeval, gipsvlucht en extra reis- en verblijfskosten bij ziekte van jezelf of een reisgenoot. Sommige (winter)sporten brengen extra risico's met zich mee. Bij het beoefenen van deze sporten heeft u geen recht op een normale wintersportdekking. Hiervoor zult u een avontuurlijke (winter)sportdekking moeten afsluiten. Ook hier geldt weer dat de dekking per maatschappij verschilt.

Annuleringsverzekering
Wanneer u uw vakantie moet annuleren, noodgedwongen moet afbreken of wanneer u aankomstvertraging oploopt, vergoedt uw annuleringsverzekering de kosten die daarvoor worden gemaakt. Er moet hierbij wel sprake zijn van een in de polisvoorwaarden genoemde gebeurtenis. U kunt zelf bepalen voor welk bedrag u een annuleringsverzekering wilt afsluiten.  

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Een doorlopende reisverzekering is al voordeliger wanneer u meer dan 3 weken per jaar (inclusief weekendjes weg), op vakantie gaat. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen via VerzekerVoordelig.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 0228-511211.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties