×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Wetgever stimuleert gebruik van plastic

Wetgever stimuleert gebruik van plastic

dinsdag 14 juli 2015 - door Klaas Kroezen sr.

PlasticsoepBron: Flickr

Regelmatig lees je dat het gebruik van plastic leidt tot een onnatuurlijke vorm van milieuverontreiniging. Een bekend voorbeeld van grootschalige vervuiling in zee is onder meer de plasticsoep in de Grote Oceaan. Wat de exacte afmeting van de plasticsoep is, is niet bekend. Naar schatting gaat het om een gebied ter grootte van 34 keer Nederland.

Nu zou je denken dat als je dit weet, dat je als wetgever alles in het werk gaat stellen om het gebruik van plastic tegen te gaan. Wat blijkt echter in de praktijk: je kunt niet meer een spijker, groente, vlees of noem maar op kopen wat niet verpakt is in plastic. Het verpakken van artikelen in plastic is zo erg toegenomen dat je bijna niets meer kunt kopen dat niet in plastic verpakt is. Het is al een hele toer om je gekochte spullen van het plastic te ontdoen.

De wetgever neemt geen maatregelen om het sterk toenemende gebruik van plastic tegen te gaan. Het tegendeel is eerder waar. Grote investeringen worden gedaan om zoveel mogelijk plastic te verzamelen. Iedereen wordt gestimuleerd het plastic te scheiden, het plastic wordt apart opgehaald en binnenkort krijgen we allemaal een derde grote vuilnisbak speciaal voor plastic.

Het gebruik van plastic wordt van alle kanten gefacilieerd ofwel gestimuleerd. De grote vraagt blijft echter: voor wie, voor wat?

Klaas Kroezen

Over Klaas Kroezen

Sinds de oprichting van VerzekerVoordelig.nl in 1991 is onze algemeen directeur Klaas Kroezen zeer betrokken geweest bij het bedrijf. Klaas zorgt voor een streven binnen VerzekerVoordelig.nl dat gericht is op maximale service naar u als klant. Daarnaast houdt hij u graag op de hoogte van actuele onderwerpen omtrent verzekeringen. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties