×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Welke verzekeringen heb je als uitwonende student nodig?

Welke verzekeringen heb je als uitwonende student nodig?

vrijdag 7 september 2018 - door Manon Sijm

Welke verzekeringen heb je nodig als uitwonende student?

Als beginnend student komt er een heleboel op je af, zeker als je besluit om op kamers te gaan wonen. Het is verstandig om na te denken over de verzekeringen die je wilt gaan afsluiten. Wij hebben de vijf belangrijkste verzekeringen voor uitwonende studenten op een rij gezet.

De zorgverzekering.

De zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. De verzekering is dus ook verplicht voor studenten, of je nou op kamers gaat of thuis blijft wonen. En wanneer je 18 wordt ben je niet langer meeverzekerd bij je ouders. Zorgverzekeringen kun je vergelijken op onze website.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de losse spullen in het huis, de spullen die je kunt pakken zonder iets kapot te maken. Denk hierbij aan meubilair, kleding en servies. Maar ook valt bijvoorbeeld behang en laminaat onder de inboedel. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar het is wel verstandig om de verzekering af te sluiten. Bij inboedelverzekering kun je kijken wat er precies onder de dekking valt.

De aansprakelijkheidsverzekering

Onder de aansprakelijkheidsverzekering vallen schades die jij veroorzaakt bij anderen. Denk hierbij niet alleen aan materiele schade, maar ook aan letselschade. Zolang je uitwonend bent en niet getrouwd, kun je bij je ouders meeverzekerd blijven. Hebben je ouders deze verzekering niet? Dan kun je hier gemakkelijk een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

De reisverzekering

De reisverzekering biedt hulp en vergoeding bij schade tijdens uw reis. Je bent niet alleen verzekerd tegen schade of verlies van de bagage, maar ook voor de kosten die het gevolg zijn van een onverwachte gebeurtenis. Ben jij meeverzekerd in de reisverzekering van jouw ouders? Dan val jij onder de dekking van die verzekering. Hebben je ouders geen reisverzekering? Dan kun je hier reisverzekeringen vergelijken.

De rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische dekking bij veelvoorkomende conflicten en geschillen. Deze verzekering is niet verplicht, maar het is wel verstandig om deze verzekering af te sluiten. De rechtsbijstandverzekering kun je hier afsluiten.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties