×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Welke verzekeringen dekken schade aan uw zonnepanelen?

Welke verzekeringen dekken schade aan uw zonnepanelen?

woensdag 10 augustus 2016 - door Martine Kroezen

Welke verzekeringen dekken schade aan uw zonnepanelen? Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De panelen zijn een duurzame manier om energie op te wekken en de prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en slijten langzaam. Ze gaan tegenwoordig twintig tot veertig jaar mee. Het zou zonde zijn als uw panelen binnen deze periode gestolen worden of door verschillende redenen beschadigd raken. Gelukkig kunt u uw zonnepanelen verzekeren.

Zonnepanelen op een koophuis

Als u zonnepanelen heeft die vast bevestigd zijn aan het dak van uw koophuis vallen deze onder de opstalverzekering. Indien de panelen niet vast aan uw dak bevestigd zijn, maar door middel van bijvoorbeeld een kliksysteem, vallen deze in veel gevallen niet onder de opstalverzekering. Vaak kunt u de panelen dan meeverzekeren op de inboedelverzekering. Als u zonnepanelen heeft aangeschaft is het verstandig om dit door te geven aan uw verzekeraar. De verzekerde waarde wordt dan aangepast en u voorkomt onderverzekerd te zijn.

Zonnepanelen op een huurhuis

Zonnepanelen die u aanbrengt op uw huurhuis kunt u niet verzekeren met een opstalverzekering. Deze verzekering staat namelijk op naam van de verhuurder. U kunt de panelen wel verzekeren op de inboedelverzekering. In de aanvraag dient u dan onder "bedrag huurdersbelang" de waarde van de zonnepanelen op te geven. 

Welke schades zijn wel en niet gedekt?

Met een basis opstal- of inboedelverzekering bent u gedekt voor bijvoorbeeld brand, storm en bliksemschade aan uw zonnepanelen. Kiest u voor de ‘’meest uitgebreide dekking’’ dan zijn ook veel andere van buiten komende onheilen gedekt. Bij diefstal van de zonnepanelen vergoeden sommige verzekeringsmaatschappijen alleen als de dieven inbraakschade hebben achter gelaten. Het is goed om na te gaan of uw verzekeraar deze schade dekt. Dit omdat zonnepanelen redelijk gemakkelijk te demonteren zijn zonder inbraakschade achter te laten. Wat voor u precies allemaal gedekt is kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Is een aparte verzekering voor de zonnepanelen nodig?

Tegenwoordig worden er veel losse verzekeringen voor zonnepanelen aangeboden. Vaak wordt er voor zo’n, relatief prijzige, losse verzekering gekozen omdat men denkt met een opstalverzekering of inboedelverzekering niet voldoende verzekerd te zijn. Echter, in veel gevallen is het niet nodig om zo’n losse verzekering af te sluiten. Dit omdat er veel opstal- en inboedelverzekeringen zijn die vrijwel net zo veel dekken als de losse verzekeringen.  

 

Wat vindt u van dit artikel? laat het ons weten!

 

 

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties