×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Weblog: Wim Hof Methode wetenschappelijk bewezen

Weblog: Wim Hof Methode wetenschappelijk bewezen

maandag 12 mei 2014 - door Klaas Kroezen sr.

Zoals wij in de nieuwsbrief van februari hebben geschreven is onze directeur Klaas Kroezen in januari mee geweest met de Kilimanjaro expeditie onder leiding van Wim Hof, bekend onder de naam Iceman. Doordat alle 26 deelnemers zonder hoogteziekte in een recordtijd van 48 uur bijna 6.000 meter hoogteverschil overbrugd hebben werd de werking van de Wim Hof Methode (WHM bewezen). Er was toen echter geen medisch team bereid om mee te gaan om dit wetenschappelijk vast te leggen.

 

Het wetenschappelijk bewijs dat de WHM werkt is geleverd door een onderzoeksteam van het Radboud UMS. Dit is uitgebreid in het nieuws geweest, maar mocht u dit hebben gemist dan kunt u op Uitzendinggemist.nl Eenvandaag zowel dinsdag 06-05-2014 als woensdag 07-05-2014 het item terugzien. Deze actie kan een doorbraak betekenen voor een andere visie op de medische wetenschap. De professor die het onderzoek leidde was duidelijk: "de bestaande medische boeken moeten op basis van dit onderzoek worden aangepast".

 

Reactie van bioloog Vincent Kemme: "de wetenschap veronderstelde dat het zogenaamde autonome zenuwstelsel, het hormonale stelsel én het immuun stelsel buiten onze wil om bestuurd worden. Dat idee moet dus bijgesteld worden. Tegelijk is het toch ook weer niet zo héél vreemd: in het menselijke lichaam zijn hersenen, hormonen en afweer met elkaar verbonden en niet (bijv.) ruimtelijk volledig van elkaar gescheiden. In die zin vind ik het niet heel vreemd dat met speciale technieken je ook die 'autonome' delen van ons lichaam kan beïnvloeden, door speciale training. Maar die bedenking maakt het gevonden resultaat niet minder interessant! Mensen kunnen door hun levensstijl aan te passen er hun voordeel mee doen".

 

Komende tijd zullen er wetenschappelijke onderzoeken volgen naar de werking van de Wim Hof Methode bij patiënten met reuma, ziekte van Crohn, MS, ALS, Parkinson etc.
De grote vraag: wordt bij toepassing van de Wim Hof Methode in de toekomst het medicijngebruik en daarmee de medische kosten sterk verminderd? Zoals ik het voel komt daarop een volmondig ‘ja’.

 

Klaas Kroezen

Algemeen Directeur

 

Klaas Kroezen

Over Klaas Kroezen

Sinds de oprichting van VerzekerVoordelig.nl in 1991 is onze algemeen directeur Klaas Kroezen zeer betrokken geweest bij het bedrijf. Klaas zorgt voor een streven binnen VerzekerVoordelig.nl dat gericht is op maximale service naar u als klant. Daarnaast houdt hij u graag op de hoogte van actuele onderwerpen omtrent verzekeringen. Lees verder

Reacties

andre hof zegt: op 18-8-2019 om 10:57
hoi Klaas. bedankt voor je comment op whm. Deze methode is er een die effect heeft maar elke keer op zijn individuele merites ontdekt met worden, Hij is tevens van de lange adem, de aanhouder wint echter altijd, net als het zand van de hardste rots. Ik ben (los van innerfire) bezig de methode te implementeren in het nl leger. We gaan het zien. Mvrgrt andre hof.