×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Wat is een goed scooterslot?

Wat is een goed scooterslot?

zaterdag 26 maart 2016 - door Stefan Bakker

Wat is een goed scooterslot?Een scooterverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u de juiste dekking kiest. Met het oog op de hoge diefstalcijfers in ons land is het verstandig om een scooterverzekering met in ieder geval diefstaldekking af te sluiten, vooral voor scooters een relatief hoge waarde hebben. Om de kans op diefstal van uw scooter te verkleinen is het van groot belang dat er een geschikt slot aanwezig is. Met een ART goedgekeurd slot kunt u bij de verzekeraar aantonen dat u zorgt voor een goede beveiliging van de scooter. Maar wat houdt dit ART-keurmerk nu precies in?


Standaardslot niet voldoende

Een scooter of bromfiets is in de meeste gevallen alleen voorzien van een standaardslot. Met dit slot wordt dieven alsnog de kans geboden om de scooter op een aanhanger te laden, omdat deze niet is vastgelegd aan een paal of hek. Deze vorm van beveiliging is over het algemeen dan ook niet voldoende, zeker in de grote steden.


ART goedgekeurd slot

Buiten het standaardslot zijn er tal van mogelijkheden om uw scooter of bromfiets van een betere beveiliging te voorzien. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit een beugel-, vouw-, ketting- of schijfremslot om uw scooter aan een vast object te verbinden. Deze sloten kunnen voorzien zijn van een ART-keurmerk ter preventie van scooterdiefstal. Met dit keurmerk kunt u aantonen dat uw scooter inderdaad een goed slot heeft. Om de kans op diefstal te verkleinen willen verzekeraars dan ook dat u minstens een scooterslot hebt met een ART-keurmerk ten aanzien van uw scooterverzekering.


Wat is ART?

ART is een stichting die het doel heeft om het diefstalpreventieniveau van voer- en vaartuigen verhogen. De stichting doet dit onder andere door sloten te keuren. De fabrikant van het slot geeft bijna altijd aan of het een ART-keurmerk heeft, maar u kunt dit zelf ook nagaan op de website van stichting ART.


Verschillende beveiligingsniveaus

Het ART-keurmerk kent verschillende beveiligingsniveaus die worden aangeduid met sterren. Des te meer sterren een slot ontvangt, des te hoger de beveiligingswaarde wordt ingeschat. Over het algemeen valt er een onderscheid te maken tussen twee categorieën: ART Klasse 3 sloten en ART Klasse 4 sloten. ART Klasse 3 sloten zijn met name geschikt voor bromfietsen, terwijl ART Klasse 4 sloten met name geschikt zijn voor motorfietsen.


Ten slotte

Bij aankoop van een slot met ART-keurmerk is het verstandig om de bon te bewaren zodat u bewijs kunt leveren bij eventuele diefstal. Het is daarnaast belangrijk om een bezit te zijn van zowel sleutels als reservesleutels van de scooter bij het melden van diefstal bij de verzekeraar.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties