×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Wat doet het Waarborgfonds Motorverkeer?

Wat doet het Waarborgfonds Motorverkeer?

zaterdag 16 mei 2015 - door Maaike Buijsman

Waarborgfonds MotorverkeerHet komt met regelmaat voor dat iemand schade oploopt, terwijl de dader spoorloos verdwenen is. Dit is ontzettend vervelend, vooral als u hiervoor geen verzekering heeft afgesloten.  U kunt de schade nergens claimen, dus zult u zelf voor de kosten moeten opdraaien. Speciaal hiervoor is het Waarborgfonds Motorverkeer opgericht.

Wanneer kunt u bij het Waarborgfonds Motorverkeer terecht?

U kunt terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer als u schade heeft geleden en:

  • de dader onbekend is;

  • de tegenpartij niet verzekerd is;

  • de schade is veroorzaakt met een gestolen motorrijtuig;

Het Waarborgfonds Motorverkeer vergoedt alleen schade door een motorrijtuig. Een gekoppelde aanhanger of afvallende lading valt hier ook onder. Schade door bijvoorbeeld vandalisme wordt niet vergoed.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

Voordat u een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer, moet u aan een aantal voorwaarden hebben voldaan. U moet kunnen aantonen dat:

  • de schade door een ander motorrijtuig is veroorzaakt;

  • de bestuurder van het andere motorrijtuig uw schade zou moeten vergoeden;

  • u de dader heeft proberen te vinden (denkt u aan aangifte bij de politie, omwonende vragen of zij iets hebben gezien of plaats een advertentie);

LET OP: Indien u langer dan 14 dagen wacht om de dader proberen te achterhalen, vergoed het Waarborgfonds Motorverkeer uw schade NIET.

Hoe dient u een claim in bij het Waarborgfonds Motorverkeer?

Een aantal soorten schades kunt u direct via de website van het Waarborgfonds Motorverkeer indienen (www.wbf.nl). Mocht dit niet lukken, dan kunt u via de website van het Waarborgfonds de benodigde formulieren downloaden. Deze bestaat uit een schadeformulier, het formulier “Verzoek om schadevergoeding” en de getuigenformulieren. U kunt deze tezamen met het overige bewijs en eventuele schadeopgaves naar het Waarborgfonds Motorverkeer toesturen.

Na ontvangst van uw stukken zal uw schade in behandeling worden genomen.  Bij het vergoeden van materiele schade hanteert het Waarborgfonds Motorverkeer een eigen risico van € 250,00. Indien nodig zal het Waarborgfonds Motorverkeer een expert inschakelen om te beoordelen of de schade die u heeft geleden daadwerkelijk door een ander motorrijtuig is veroorzaakt.

Tot slot wil ik u meegeven dat u drie jaar lang het recht heeft om een claim in te dienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Na deze drie jaar kunt u de claim niet meer indienen.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Maaike Buijsman

Geschreven door Maaike Buijsman

Als adviseur binnen de klantenservice verschaft Maaike hulp en advies aan onze klanten. Maaike probeert haar jarenlange ervaring op het gebied van verzekeren op een eenvoudige manier te delen via haar blogs. "Met veel enthousiasme beantwoord ik al uw vragen over verzekeren. Vergeet dus vooral niet te reageren!", aldus Maaike.

Reacties

VerzekerVoordelig.nl zegt: op 12-2-2018 om 10:53
Beste meneer van Gastel, Dat is een vervelende situatie voor u. Voor zover wij kunnen nagaan betreft dit geen verzekering welke via VerzekerVoordelig.nl is afgesloten. Inhoudelijk kunnen wij dan ook niet veel zeggen met betrekking tot de dekking/uitkering van uw verzekering. Het feit is wel dat u nooit meer uitgekeerd zal krijgen dan wat de auto vlak voor de schade waard was (dagwaarde). Theoretisch gezien zou u voor dat bedrag een gelijkwaardige auto moeten kunnen kopen. Uit uw opmerking maak ik op dat uw eigen verzekeraar een uitkering heeft gedaan. Verhalen op het waarborgfonds is dan ook niet mogelijk. Ook de gang naar de rechter zal niets uithalen, omdat de tegenpartij niet meer dan de dagwaarde hoeft te vergoeden.
Emiel van gastel zegt: op 9-2-2018 om 16:54
Beste Maaike. Mijn vrouw heeft met mijn auto voor de deur een aanrijding gehad en de persoon is weg gereden. We hebben de persoon zelf kunnen opsporen en aangiften gedaan bij de politie. Het was niet zijn eigen auto maar een bedrijfs auto die uiteindelijk een schade heeft veroorzaakt van 5000 euro. Mijn auto waar ik altijd zuinig op ben geweest en wat ouder is 1997, met maar 212000 km is de vergoeding die ik via de verzekering krijg maar 1000 euro. Ik vind dat een bittere pil omdat deze persoon in kwestie te hard heeft gereden en waarschijnlijk nog een borrel op had.en mijn auto technisch totaal los heeft gereden en ik nu met een schade auto rond rijd. Ik betaal al jaren geld voor de verzekeraar en nu heb ik schade door een ander en ik moet nu boeten. De vraag is, hoe kan ik er voor zorgen dat de schade verhaald word door de persoon in kwestie. Kan dat via de rechter en of misschien via waarborg fonds of via een andere deur want ik ben onterecht aan gereden en verzekeraar s plukken hun vruchten vind ik. Ik hoop dat je mij hierin wat informatie kan verstrekken. Mvg Emiel