×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Waarom u uw scooter niet aan een jonger iemand uit kan lenen (gebaseerd op een marktonderzoek)

Waarom u uw scooter niet aan een jonger iemand uit kan lenen (gebaseerd op een marktonderzoek)

maandag 3 november 2014 - door Ben Jansen Verplanke

Scooterverzekering jonger persoon

U leent uw scooter een dagje uit aan uw dochter, of u laat een jongere vriend even heen en weer rijden op uw scooter. Kent u dat?


Uw scooter uitlenen aan jongere bestuurders is een pijnpunt in scooterverzekeringland. Veel verzekeraars geven namelijk geen dekking of verhogen uw eigen risico zwaar als er schade met uw bromfiets wordt gereden terwijl er een jongere bestuurder op rijdt.


Dit is onwijs zuur, u kunt nauwelijks meer een jonger iemand met uw scooter op pad sturen. Wij vinden dit ook vervelend. Zelf kunnen we er helaas weinig aan doen, behalve u goed informeren. Zo weet u in ieder geval waar u aan toe bent.


Wij vonden het tijd voor een onderzoekje. Wat zijn nou precies de maatregelen die verzekeraars nemen als u een jongere bestuurder op uw scooter laat rijden? Wij zijn in de polisvoorwaarden van de verschillende verzekeraars gedoken, zodat u dat niet hoeft te doen. Hieronder een overzicht van 10 bekende aanbieders van scooterverzekeringen. Ze zijn op alfabet gesorteerd zodat u makkelijk uw eigen verzekeraar kan vinden.Daarnaast is het ook nog zo dat verzekeraars de polis aanpassen na een schade met een jongere bestuurder. Dan dwingen ze in veel gevallen af dat er een clausule in de polis wordt opgenomen. Deze clausule zorgt ervoor dat er in de toekomst helemaal geen dekking meer is voor jongere bestuurders die op uw bromfiets rijden.


Wij merken dat deze uitsluitingen en aangepaste voorwaarden vaak niet bekend zijn bij onze klanten. Het klinkt misschien logisch dat uw kinderen een dagje uw scooter gebruiken of dat vrienden een rondje op de scooter rijden. Verzekeraars vinden van niet.


Verzekeraars merken dat er veel wordt gereden door jongere bestuurders terwijl de premie van de scooterverzekering niet gebaseerd is op die jongere bestuurders. Met deze maatregelen proberen ze die trend te verbreken. Wij willen u daarom goed op het hart drukken om met deze voorwaarden voor jongere bestuurders rekening te houden. Leen niet zomaar aan iedereen uw scooter uit.Ben Jansen Verplanke

Over Ben Jansen Verplanke

Ben houdt zich binnen VerzekerVoordelig.nl met name bezig met het optimaliseren van de website. Als online marketeer en website optimizer probeert hij de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor u als klant. Ben heeft daarnaast een grote interesse in financiële markten en helpt u graag verder met al uw vragen omtrent verzekeringen.

Reacties

Peter zegt: op 29-9-2018 om 21:36
Het is om te gillen. Zeg verzekeraars, mijn vrouw is nu Grijs i.p.v. Blond. Is zij nu dan wel verzekerd als ze om mijn brommer rijd? Zeg verzekeraars, mijn vriend heeft kort haar en laat zijn baard staan, mag dat? Zeg verzekeraars, mijn kind leent even mijn brommer, maar zit nog op school en moet nog veel leren, maar heeft wel een heuse theorie certificaat en een achterlijke bromfiets rijbewijs behaald met goed gevolg. Mag ze wel op een brommer rijden? Zeg verzekeraars, sporen jullie wel? Gaatje in jullie kopjes? Als een jongedame of een jongeman van 16 met goed gevolg alle nodige papieren heeft, achten de woekeraars meer geld. je schaamt je kapot met deze woekeraars.. oo sorry de zogenaamde verzekeraars.
paul zegt: op 5-12-2017 om 14:50
klopt deze gegevens nog steeds? ook van klaverblad?