×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Waarom stappen we over van zorgverzekering?

Waarom stappen we over van zorgverzekering?

zaterdag 3 oktober 2015 - door Stefan Bakker

Waarom stappen we over van zorgverzekering?Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders van plan zijn om in 2016 van zorgverzekering over te stappen. Dit is een stijging van ongeveer 16% ten opzichte van 2015.


Dit blijkt uit de resultaten van een peiling gehouden door ZorgWijzer.nl. Traditiegetrouw heeft zorgverzekeraar DSW als eerste haar zorgpremie bekend gemaakt voor 2016. Hoewel er door de overheid eerder een premiestijging van 7 euro per maand werd gecommuniceerd, stijgt de premie van DSW slechts met 3,75 euro per maand. Uiterlijk rond half november worden de zorgpremies van alle verzekeraars bekend gemaakt.


Waarom verschillen de zorgpremies?

Men verwacht dat premiebetalers dit jaar met name afhankelijk zijn van de financiële reserves die zorgverzekeraars erop nahouden om de premies gelijk te houden. Dit is voor iedere zorgverzekeraar namelijk verschillend. De kosten van de zorgverzekeraars bestaan voor het grootste deel uit zorguitgaven. De ontwikkeling van deze zorguitgaven is dan ook een zeer belangrijke indicatie voor de ontwikkeling van de premie.


Stap ik wel of niet over?

In 2015 werd er door Nederlanders gemiddeld 56 euro per persoon bespaard. De Nationale Zorgautoriteit heeft in de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt 2015 verschillende redenen weten terug te vinden waarom mensen wel of niet overstappen van zorgverzekering.


Top 3 redenen om wel over te stappen:

  • 23 procent kiest voor een nieuwe zorgverzekering met een lagere totale premie

  • 14 procent van de mensen denkt dat zijn of haar zorgverbruik voor het komende jaar anders wordt

  • 14 procent wil deelnemen aan een collectieve verzekering bij een andere zorgverzekering


Top 3 redenen om niet over te stappen:

  • 46% van de mensen is tevreden over de dekking van de huidige polis

  • 30% stapt vrijwel nooit over en is al heel lang bij dezelfde zorgverzekeraar

  • 20% is tevreden over de service van de huidige zorgverzekeraar


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

hjm Dorresteijn zegt: op 16-10-2015 om 11:46
neem de vrijheid te reageren op "verzeker voordelig" deze concurentie van zorgverzekeringen heeft weinig op geleverd. Door elkaar goed in de gaten te houden en mogelijke afspraken onderling wordt het systeem in stand gehouden. Wat het op geleverd heeft is een ernstige teruggang in de zorg, ziekenhuizen die het moeilijk hebben is een voorbeeld. Het zorgsysteem terugbrengen naar minder zorgverzekeringen, zoals "het oude ziekenfonds" zal verbetering geven, ben bang dat het nu al te laat is!
Stefan Bakker | VerzekerVoordelig.nl zegt: op 10-10-2015 om 12:08
Ik begrijp de frustratie. Er zijn meer dan een aantal redenen te noemen waarom de zorg in ons land duur is en ook steeds duurder wordt zoals we de afgelopen jaren hebben kunnen zien. Allereerst is het belangrijk om te weten dat zorgverzekeraars met elkaar concurreren. Ziekenhuizen hebben er daarnaast baat bij als zij veel patiënten mogen behandelen, omdat zij per patiënt een vergoeding ontvangen. We kunnen de schuld echter niet alleen bij ons zorgstelsel leggen. Nederlanders maken ieder jaar goed gebruik van de zorg, omdat zij toch al premie betalen. Een combinatie van deze oorzaken zorgt ervoor dat wij Nederlanders relatief veel geld betalen aan zorg. Daarom is het belangrijk dat u zorgverzekeringen vergelijkt en op zoek gaat naar een zorgverzekering met passende voorwaarden.
ap. oord zegt: op 8-10-2015 om 10:58
Waarom overstappen? Niet omdat de zorg het meeste geld opslokt maar de zorg kantoren met hun dure gebouwen en de top met hun riante inkomens. Het is nog steeds,ik,ik,ik en de kleine man kan....stik
m groenewegen zegt: op 7-10-2015 om 17:35
Zorg kan veel goedkoper,als je wist wat de top verdiend van de ziekenhuizen,en van de Zorgverzekeraars,en de Gouden handdrukken bij het weggaan,het is bij de beesten af,De kleine man moet het ophoesten,we moeten in opstand komen tegen dit gegraai.
hjm Dorresteijn zegt: op 7-10-2015 om 16:46
denk dat ik komend jaar ga wijzigen puur op bais van het jaarsalaris van de "raad van bestuur"; buiten proporties en het eigen risico maar verhogen!