×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Waarom overstappen van zorgverzekering loont

Waarom overstappen van zorgverzekering loont

woensdag 28 oktober 2015 - door Stefan Bakker

Waarom overstappen van zorgverzekering loontVanaf 19 november heeft u weer de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Bent u ontevreden over uw huidige zorgverzekeraar? Dan is dit het moment om over te stappen! En zelfs wanneer u een goed gevoel hebt bij uw huidige zorgverzekeraar, is het verstandig om jaarlijks uw zorgverzekering te vergelijken. Zo bent u er zeker van dat u niet te veel betaalt.


Waarom stappen we over van zorgverzekeraar?

Een recent gepubliceerd artikel van Pricewise geeft drie belangrijke factoren aan om te kiezen voor een andere zorgverzekeraar: geldbesparing, een verandering in de gezondheidssituatie en wijzigingen in een persoonlijke situatie. Vorig jaar stapte 6,8% van alle verzekerde Nederlanders over. Het grootste deel, 60%, deed dit met name om geld te kunnen besparen. Ongeveer 22% van alle overstappers wilde een uitgebreider zorgpakket.


En… waarom eigenlijk niet?

Een simpele rekensom vertelt ons dat 93,2% dus niet heeft gekozen voor een andere zorgverzekering. Waarom kiest het overgrote deel van de verzekerden dan toch om niet over te stappen? Een groot aantal mensen dat niet overstapt geeft aan dat zij door ‘onduidelijke informatieverschaffing’ liever bij hun huidige zorgverzekeraar te blijven. Ook angst voor het afsluiten van een verkeerde zorgverzekering speelt een rol, zo blijkt uit het artikel van Pricewise.


Bang om over te stappen?

Het afgelopen jaar stapte 6,8% van alle verzekerde Nederlanders over van zorgverzekeraar, terwijl bijna een kwart aangaf onvrede te voelen over zijn of haar zorgverzekeraar. Bent u bang om over te stappen? Uw zorgverzekeraar kan haar zorgpakket jaarlijks aanpassen waardoor het niet meer aansluit op uw behoeften. Er is bijvoorbeeld een kans aanwezig dat de zorgverzekeraar ervoor heeft gekozen om het contract met uw fysiotherapeut te beëindigen. Ook kunnen er bepaalde zaken uit uw aanvullende verzekering zijn gehaald terwijl er andere zijn toegevoegd. Hierdoor betaalt u misschien voor iets wat u helemaal niet nodig hebt.


Het laat zien dat u de touwtjes zelf strak in handen moet houden en loyaliteit zult moeten laten varen indien de situatie hier om gevraagd. De markt biedt genoeg kansen om een goede match te vinden met een andere zorgverzekeraar.  


Overstappen levert ons betere zorg op

Hoewel het zorgstelsel in Nederland in vergelijking tot andere (Europese) landen prima geregeld is, zijn er toch nog wel wat verbeterpunten. “Het zorgstelsel kan transparanter en inzicht in de kwaliteit van zorg kan beter”, aldus Mark Rutte. Onze premier geeft daarnaast ook aan dat het goed zal zijn als mensen regelmatig overstappen naar een andere zorgverzekeraar. “Er is concurrentie in ons zorgstelsel, de kostengroei is onder controle en de premies rijzen niet meer de pan uit. Dit alles zou kunnen leiden tot betere zorgkwaliteit voor een lagere prijs”.


Minister Edith Schippers van Volksgezondheid beaamt de woorden van premier Mark Rutte. “Dit ‘stemmen met de voeten’ houdt verzekeraars scherp en gericht op de kwaliteit van het zorgaanbod en verzekeringen”. Kortom, overstappen van zorgverzekering zou ons betere zorg op moeten leveren. Het is de taak aan ons als verzekerden om hier optimaal gebruik van te maken.


Ga ik zorgverzekeringen vergelijken?

Uiterlijk 19 november moeten alle zorgverzekeraars de nieuwe zorgpremies voor 2016 bekend hebben gemaakt. Vanaf dat moment kunt u beginnen met vergelijken van zorgverzekeringen. Of u nu wel of niet tevreden bent met uw huidige zorgverzekering, het is in beide situaties sterk aan te raden om eens vergelijking te maken.


Kiest u ervoor om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Zorg er dan voor dat u voor 31 december een andere zorgverzekering hebt afsloten. Uiteraard zijn wij u graag van dienst indien u in de tussentijd vragen hebt!


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!
 


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Zorgverzekering berekenen