×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Waarom overstappen makkelijker wordt in 2016

Waarom overstappen makkelijker wordt in 2016

zaterdag 24 oktober 2015 - door Stefan Bakker

Waarom overstappen makkelijker wordt in 2016Vanaf 1 januari 2016 zullen er een aantal wijzigingen worden doorgevoerd in het bonus-malussysteem die het overstappen naar een andere autoverzekering vergemakkelijken. De verwachting is dan ook dat meer mensen volgend jaar zullen overstappen naar een andere autoverzekeraar.


Wat gaat er dan precies veranderen? Er zullen een aantal verzekeringstermen aan te pas moeten komen om de relevante wijzigingen onder de loep te nemen. Wij bieden u hieronder een overzicht van de wijzigingen betreffende het bonus-malussysteem in combinatie met de schadevrije jaren die u hebt opgebouwd.


Bonus-malussysteem

U heeft een autoverzekering afgesloten. Vanaf dat moment bouwt u schadevrije jaren op. Ieder jaar dat de verzekerde geen schade rijdt, gaat hij of zij een trede omhoog op de (bonus-malus)ladder. De uiteindelijke premieverhoging of premiekorting wordt bepaald aan de hand van de bonus-malussysteem. Des te langer de verzekerde schadevrije rijdt, des te hoger de verzekerde op de bonus-malus ladder wordt geplaatst. Dus hoe hoger de trede, hoe meer korting u krijgt op de premie van de autoverzekering. Dit wordt ook wel de no-claimkorting genoemd.


Overstappen

Momenteel verschilt het per verzekeraar hoeveel treden de verzekerde omlaag geplaatst wordt na een schadeclaim. Dit kan problemen veroorzaken wanneer u bijvoorbeeld wilt overstappen naar een andere autoverzekeraar. Op het moment dat u overstapt naar een andere autoverzekeraar is het namelijk heel goed mogelijk dat u in een andere trede terecht komt.


Daarnaast verschilt het aantal treden dat iedere autoverzekeraar hanteert. Bij uw huidige verzekeraar kunt u bijvoorbeeld op trede 15 zitten, terwijl u in werkelijk 20 schadevrije jaren hebt opgebouwd. Uw huidige verzekeraar gebruikt bijvoorbeeld een limiet van 15 schadevrije jaren, ook al heeft u er in werkelijkheid meer opgebouwd. Wanneer u hierna overstapt naar een andere autoverzekeraar worden deze 15 schadevrije jaren meegenomen en niet de 20 waar u eigenlijk recht op heeft. Op het moment dat uw nieuwe autoverzekeraar meer treden (inclusief hogere korting) hanteert, heeft dat dus een nadelig effect op uw portemonnee.


Wijzigingen bonus-malussysteem in 2016

Er komt een wijziging aan die deze kromme manier van concurrentie verleden tijd maakt. Vanaf 1 januari 2016 worden schadevrije jaren namelijk door alle verzekeraars op een gelijke wijze berekend. Dit maakt het geheel veel overzichtelijker. Rijdt u een schade? Dan zakt u bij iedere verzekeraar in gelijke aantallen wat betreft het aantal treden. Ook dienen verzekeraars vanaf volgend jaar allemaal tot 99 schadevrije jaren te blijven tellen. Bovenstaande wijzingen zullen ervoor zorgen dat het een stuk gemakkelijker en aantrekkelijker wordt om over te stappen naar een andere verzekeraar.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties