×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Waarom is een reisverzekering voor een vakantie in eigen land nuttig?

Waarom is een reisverzekering voor een vakantie in eigen land nuttig?

zaterdag 21 mei 2016 - door Martine Kroezen

Waarom is een reisverzekering voor een vakantie in eigen land nuttig?Gaat u deze zomer op vakantie in ons eigen kleine kikkerlandje? Denk dan ook even aan uw reisverzekering. Een reisverzekering in Nederland? Ja, een reisverzekering is vaak ook voor een binnenlandse vakantie aan te raden waarbij u minimaal 1 overnachting hebt geboekt. Maar welke risico’s kunt u hier nu precies mee afdekken? En welke niet?

Schade of diefstal van bagage

Als uw bagage gestolen wordt of beschadigd raakt, kunt u de schade normaal gesproken claimen op de reisverzekering. Voor een vakantie in Nederland kunt u de schade echter ook claimen op de inboedelverzekering, indien deze een buitenhuisdekking heeft. Vaak zit er wel een maximale periode aan de buitenhuisdekking. Als uw vakantie langer duurt dan deze periode, is het verstandig om toch een reisverzekering af te sluiten.  

Schade aan het vakantieverblijf

Vaak wordt gedacht dat de aangerichte schade in of aan een vakantiehuisje gedekt is op de aansprakelijkheidsverzekering. Dit is helaas niet het geval. De aansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk geen schade aan gehuurde spullen. Wilt u uzelf tegen dit risico verzekeren? Dan dient u een reisverzekering af te sluiten.

Waarvoor heeft u geen reisverzekering nodig?

Zoals aangegeven, voor schade of diefstal aan bagage en schade aan het vakantieverblijf dient u een reisverzekering af te sluiten. Welke risico’s hoeft u niet te dekken met deze reisverzekering?

Medische kosten

In sommige landen kunt u voor verrassingen komen te staan omdat de zorgverzekering maar tot een bepaald bedrag aan medische kosten vergoed. De reisverzekering vergoedt dan de rest van de kosten. Heeft u een vakantie in eigen land geboekt? Dan geldt dit uiteraard niet.

Onvoorziene kosten

De reisverzekering vergoedt extra kosten die u wegens onvoorziene omstandigheden heeft moeten maken. Bij ziekte tijdens de vakantie kunnen de extra kosten, vooral in het buitenland, hoog oplopen. U kunt hierbij denken aan telefoon-, verblijfs- en reiskosten. Omdat u in Nederland vaak snel naar huis kunt, is de kans dat u bij ziekte veel extra kosten maakt klein. Hiervoor is een reisverzekering afsluiten dan ook niet nodig.

Reisverzekering met of zonder annulering?

Via de site van VerzekerVoordelig.nl kunt u kiezen tussen een reisverzekering met of zonder dekking voor annulering. Als uw geboekte vakantie in Nederland onverwachts niet door kan gaan is het fijn als u voor een reisverzekering met annulering heeft gekozen. Bij annulering van de vakantie zonder annuleringsverzekering kunnen de kosten namelijk hoog oplopen.

Reisverzekering afsluiten?

Meer informatie

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties