×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Waarom het hebben van een reisverzekering essentieel is als u op vakantie gaat

Waarom het hebben van een reisverzekering essentieel is als u op vakantie gaat

vrijdag 12 juni 2015 - door Stefan Bakker

Veel reizigers gaan nog steeds zonder reisverzekering op vakantie. Nederlanders maakten vorig jaar meer dan 17 miljoen buitenlandse vakanties, waarvan slechts 12% een reisverzekering had.


Bovenstaande resultaten komen voort uit een onderzoek van ContinuVakantieOnderzoek (CVO) uitgevoerd door NBTC-NIPO. Alarmcentrales waarschuwen voor de grote financiële gevolgen die het niet hebben van een reisverzekering met zich mee kunnen brengen. Een groot aantal mensen denkt dat zij wel via de zorgverzekering gedekt zijn. Echter, deze verzekering vergoedt enkel de kosten voor behandeling tegen Nederlandse prijzen. In de meeste Noordwest-Europese landen is de prijs voor medische behandelingen redelijk gelijk aan die in Nederland, maar in andere landen kan het verschil wel degelijk negatief uitpakken.


Medische dekking

Ivo van Dijk, directeur van SOS International, raad reizigers aan om vooral goed te kijken naar een reisverzekering die medische kosten en repatriëring dekt. In Frankrijk wordt 80 procent van de kosten voor medische behandeling gedekt, ook voor Nederlandse toeristen die een zorgverzekering met basisdekking hebben. De resterende 20 procent moet zelf worden betaald, tenzij er in Nederland een reisverzekering met medische dekking is afgesloten. In dat geval kan deze 20 procent worden gedeclareerd bij de reisverzekeraar of worden voorgeschoten door de alarmcentrale. “Ook de pechhulp voor autoreizigers is niet altijd standaard en dat kan mensen soms in grote problemen brengen als ze dan met pech langs de weg komen te staan”, aldus van Dijk.


Hoge kosten

Alarmcentrales zien medische kosten vaak flink oplopen, afhankelijk van het land waar toeristen op reis zijn. In landen als Turkije en Thailand kunnen medische tarieven tot wel vijf keer hoger liggen dan in Nederland. Ga je op vakantie naar Spanje? Dan kunnen medische kosten wel drie keer hoger zijn dan in Nederland. Dit is echter nog niets in vergelijking met de Verenigde Staten. In de VS kunnen medische kosten tot wel tien keer hoger uitvallen.


Reisverzekeraars hebben eerder gewaarschuwd voor de hoge doktersrekeningen voor voetbalsupporters die naar het WK in Brazilië afreisden. Een consult bij een huisarts in Brazilië kost vaak honderden euro’s meer dan een consult bij uw eigen huisarts en in het ziekenhuis gaat het zelfs om duizenden euro’s.


Minder risico

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het afsluiten van een reisverzekering verminderd een belangrijk aantal financiële risico’s als u op reis gaat. Zo geniet u met een gerust hart van een welverdiende vakantie!


Bron: ANP


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

veerman zegt: op 15-6-2015 om 15:18
Ja ... dat is nu precies waarom we een doorlopende reisverzekering hebben omdat je ook in een weekeind of korte vakantie, vrije feestdagen wel eens buiten onze landsgrenzen komt en ... iets vervelends komt altijd onverwachts. Voor de premiekosten hoef je het niet te laten en kan het vaak per maand betaald worden