×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Waarom autoverzekeringspremies stijgen

Waarom autoverzekeringspremies stijgen

maandag 6 maart 2017 - door Manon Sijm

Waarom autoverzekeringspremies stijgen

Na jaren van dalende autoverzekeringspremies zijn de premies ten opzichte van vorig jaar flink omhoog gegaan. Zo zijn de premies van WA-autoverzekeringen gemiddeld met 31% gestegen, beperkt-casco verzekeringen gemiddeld met 22%, en casco verzekeringen gemiddeld met 14% ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging kwam niet onverwachts; in 2014 hebben verzekeraars 429 miljoen euro verlies geleden op het gebied van autopolissen.

Concurrentiestrijd

Door de jaren lange concurrentiestrijd tussen verzekeraars zijn de prijzen van de premies zo erg gedaald dat verzekeraars verlies begonnen te draaien. De Nederlandsche Bank zou hebben opgeroepen om de premies van voornamelijk WA-verzekeringen te verhogen. Verschillende grote verzekeraars hebben dat advies opgevolgd, waardoor de kleinere verzekeraars al snel volgden.

Reparatiekosten

Het ongezonde verdienmodel van verzekeraars is niet alleen te wijten aan de concurrentiestrijd. Een andere reden voor het verhogen van de premies zijn de stijgende reparatiekosten van auto’s. Steeds meer auto’s krijgen ingebouwde gadgets zoals parkeersensoren en camera’s. Het repareren of vervangen van deze onderdelen is veel duurder dan de “normale” onderdelen van een auto.

Zorgkosten

Ook zijn de zorgkosten flink gestegen ten opzichte van voorgaande jaren, net als het aantal ongevallen op de weg. Door de toenemende welvaart gaan meer mensen de weg op, wat zorgt voor meer ongelukken. Door de gestegen zorgkosten en het toegenomen aantal ongevallen zijn verzekeraars steeds meer geld kwijt aan letselschade.

Advocaatkosten

Naast de reparatiekosten en de zorgkosten zijn ook de advocaatkosten toegenomen. Gemiddeld genomen kostten de diensten van een letselschadeadvocaat 7.600 euro per zaak. Deze prijs is gestegen naar gemiddeld 9.000 euro per zaak.

Autoverzekeringen vergelijken

Al met al zijn de verzekeraars genoodzaakt om de autopremies te verhogen. Ondanks de forse stijgingen zijn de premies in Nederland nog steeds een van de laagste van Europa. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn is het belangrijk om autoverzekeringen te vergelijken. U kunt dit gemakkelijk en snel doen via onze website.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties