×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » #VraagVanDeWeek: Ongevallen Inzittenden of Schadeverzekering Inzittenden?

#VraagVanDeWeek: Ongevallen Inzittenden of Schadeverzekering Inzittenden?

dinsdag 26 augustus 2014 - door Ben Jansen Verplanke

Iedere twee weken behandelen Stefan, Evert en Ben in de #VraagVanDeWeek een vraag die ons team vaak krijgt van onze klanten. Deze week wordt het verschil tussen een ongevallenverzekering inzittenden en een schadeverzekering inzittenden uitgelegd.


Bij het afsluiten van een autoverzekering krijg je bij het kiezen van aanvullende dekkingen (ook wel bijverzekeringen genoemd) onder andere de keuze uit een ongevallenverzekering inzittenden en een schadeverzekering inzittenden. Op het eerste gezicht lijken deze verzekeringen hetzelfde, maar er zit toch een belangrijk verschil tussen beide aanvullende dekkingen. De ongevallenverzekering keert namelijk een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de inzittenden en de schadeverzekering keert een bedrag uit die schaalt met het schadebedrag ongeacht de aansprakelijkheid (waaronder ook letselschade valt). Is het nu nog steeds een beetje onduidelijk? Mooi, dan weet ik zeker dat je verder leest.

Ongevallenverzekering inzittenden

Een ongevallenverzekering inzittenden is een sommenverzekering. Dit houdt in dat de verzekering een vast bedrag uitkeert wanneer jij of een van jouw passagiers komt te overlijden tijdens een ongeval of blijvend invalide raakt. Hierbij maakt het niet uit of jij of de tegenpartij aansprakelijk bent bij een ongeval. De sommenverzekering keert direct uit bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval waardoor je niet lang hoeft te wachten op geld. Het bedrag dat de meeste verzekeraars uitkeren voor overlijden of blijvende invaliditeit varieert in zekere mate. Het is daarom goed om een blik te werpen op de verschillen tussen verzekeraars voordat je deze verzekering afsluit.

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden is een schadeverzekering. De kern van het verschil met de ongevallenverzekering inzittenden heb je dan al te pakken. Bij een ongeval krijg je dus niet een vast bedrag uitgekeerd, maar in plaats daarvan vergoedt deze verzekering de daadwerkelijke schade aan jou en jouw passagiers. Net als bij de ongevallenverzekering inzittenden maakt het niet uit of de tegenpartij aansprakelijk is bij een ongeval. Hierbij gaat het zowel om letselschade als om materiële schade. Onder materiële schade verstaan we de spullen die je in de auto vervoerde tijdens het ongeval. Denk je eens in dat je onderweg bent naar gitaarles. Je hebt je gitaar op de achterbank van de auto neergelegd, zodat je het muziekinstrument gemakkelijk mee kunt nemen. Plotseling raak je ongewild betrokken bij een ongeval. De dure gitaar vliegt door de auto heen en gaat stuk. Je bent blij dat je een schadeverzekering hebt afgesloten. Je krijgt het schadebedrag namelijk uitgekeerd met de schadeverzekering inzittenden die je hebt afgesloten. Vergeleken met een ongevallenverzekering inzittenden ligt het verzekerde bedrag bij een schadeverzekering inzittenden daarnaast vele malen hoger.  

Ons team bij VerzekerVoordelig.nl zal altijd de schadeverzekering inzittenden aanbevelen, omdat je dan zeker weet dat alle inzittenden in de auto gedekt zijn voor hun geleden schade bij een ongeval.


Volgende keer in de #VraagVanDeWeek

Wat moet ik doen bij een parkeerschade door een onbekende dader?


Ben Jansen Verplanke

Over Ben Jansen Verplanke

Ben houdt zich binnen VerzekerVoordelig.nl met name bezig met het optimaliseren van de website. Als online marketeer en website optimizer probeert hij de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor u als klant. Ben heeft daarnaast een grote interesse in financiële markten en helpt u graag verder met al uw vragen omtrent verzekeringen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties