×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Voorkom financiële zorgen voor uw nabestaanden!

Voorkom financiële zorgen voor uw nabestaanden!

zaterdag 6 augustus 2016 - door Manon Sijm

Weet u wat u achterlaat?

Iedere dag verliezen 150 Nederlanders hun partner. Dit heeft naast de emotionele impact ook grote financiële gevolgen voor de nabestaanden. Veel mensen vinden dit een moeilijk onderwerp, waar ze liever niet over nadenken. Toch is het belangrijk om te weten of u uw gezin goed achterlaat. Weet u wat er geregeld wordt wanneer u of uw partner komt te overlijden?

Financiële problemen na overlijden

Per jaar verliezen 55.000 mensen hun geliefde. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de Nederlanders die hun partner verliest er financieel sterk op achteruitgaat. Eén op de drie komt zelfs in financiële problemen. Dit komt grotendeels doordat veel mensen niet goed verzekerd zijn. Daarnaast verzuimen deze mensen gemiddeld 170 dagen van hun werk. Maar liefst 23% keert zelfs helemaal niet terug. Er bestaat geen wettelijk rouwverlof, waardoor verzuimen op het werk kan leiden tot een vermindering van de inkomsten. Ook worden de kosten van de uitvaart vaak onderschat. De gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel tussen de 7000 en de 10000 euro.

Financiële gevolgen worden onderschat

Veel mensen denken dat de overheid financiële steun zal bieden bij het overlijden van hun partner en gaan er vanuit dat er wel iets geregeld is. Toch is dit niet de realiteit. De Algemene Nabestaandenwet (ANW) biedt de achterblijvende partner een uitkering, maar alleen onder bepaalde omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer het kind jonger dan 18 jaar is of bij arbeidsongeschiktheid. Niet iedereen heeft dus recht op deze uitkering, en deze uitkering is ook niet groot genoeg om grote financiële steun te kunnen bieden. Wanneer uw overleden partner in loondienst werkte, is het mogelijk om het partnerpensioen te ontvangen. Dit kan alleen wanneer dit van te voren geregeld is.

Weet wat u achterlaat

De emotionele schade na het overlijden van een partner is al erg genoeg. Om er zeker van te zijn dat u en uw partner het gezin goed achterlaten, is het belangrijk om te weten wat u al heeft geregeld voor de uitvaart en voor terugval in inkomen. Zo voorkomt u financiële problemen.

Overlijdensrisico- en uitvaartverzekering

De financiële impact van het overlijden van een partner is voor ieder gezin verschillend. Het is belangrijk om dit van te voren in te schatten, zodat u niet onverwachts voor verrassingen komt te staan. Wanneer u een inschatting heeft gemaakt kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Deze keert het vooraf afgesproken bedrag uit, indien u (of uw partner) voor een bepaalde datum overlijdt. Ook kunt u een uitvaartverzekering afsluiten, die de kosten van de uitvaart dekt. Via onze website kunt u gemakkelijk en snel overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen vergelijken. Zo zal uw gezin financieel beschermd zijn, mocht u komen te overlijden.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Reacties

A.VERHAGEN zegt: op 21-8-2016 om 18:44
Verzeker voordelig zegt u. 7 tot 10 duizend Euro is erg veel. Het staat in verhouding met wat mensen verdienen. Het kan en moet zeker goedkoper worden al is het Door een wetgeving van de TWEEDE KAMER !