×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Voertuig huren op vakantie? Wees alert!

Voertuig huren op vakantie? Wees alert!

dinsdag 24 juli 2018 - door Martine Kroezen

Voertuig huren op vakantie? Wees alert! Of het nou om een scooter, motor, jetski, quad of auto gaat, gemotoriseerde voertuigen zijn een mooie manier om uzelf te vervoeren op vakantie. Het is in veel gevallen sneller en betrouwbaarder dan het openbaar vervoer, zeker in het buitenland. Een voertuig huren brengt wel het risico van oplichting met zich mee, in dit artikel leest u hoe u oplichting kan herkennen en voorkomen.

Paspoort borg

Er wordt altijd om borg gevraagd bij het huren van een voertuig, dit gaat om kleinere voorwerpen met enige waarde of geldbedragen. Vaak zullen verhuurders vragen om uw paspoort, zeg in dit geval altijd nee en bied iets anders aan wat u wel kan missen. Een goed voorbeeld hier van is een OV-chipkaart of een geldbedrag. Als u uw paspoort inlevert kan de verhuurder deze als chantagemiddel gebruiken. Wilt u niet voldoen aan de eisen van de verhuurder? Dan kan u afscheid nemen van uw paspoort.

Schade

Een veel voorkomende manier van oplichting door voertuigverhuurders is al bestaande schade claimen verhalen op de huurder. Krassen in de lak, scheuren in het interieur, noem het maar op. U kan dit voorkomen door alle schade aan het voertuig te documenteren voordat u vertrekt. Maak foto’s of een video en toon deze aan de verhuurder als deze over de schade begint.

Voertuig diefstal

Sommige verhuurders gaan een stap verder, en stelen het voertuig terug terwijl u deze nog in gebruik heeft. Vervolgens wordt u verzocht het bedrag van het verloren voertuig compleet te vergoeden. U kan dit voorkomen door de verhuurder nooit te vertellen waar u het voertuig mee naar toe neemt. Geef altijd de naam van een ander hotel aan als er aan gedrongen word. Bij scooters en andere kleine voertuigen is het aangeraden om zelf voor een klein kettingslot te zorgen. Hoewel dit niet alle gevallen van diefstal zal voorkomen, helpt het wel bij de minder enthousiaste dieven.

En mijn verzekering dan?

Uw eigen verzekering voor uw auto, scooter of ander voertuig geldt alleen voor het voertuig waar deze op afgesloten is. Vaak hebben huurscooters ook geen all-risk verzekering vanuit de verhuurder, dus is alle schade die tijdens uw gebruik is ontstaan voor uw rekening. Uw reisverzekering dekt ook nooit schade aan voertuigen.

Ons advies: Let altijd goed op, en ga na hoe uw huurvoertuig verzekerd is.

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties