×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Verwachte piek in het aantal aanrijdingen na ingaan wintertijd!

Verwachte piek in het aantal aanrijdingen na ingaan wintertijd!

woensdag 25 oktober 2017 - door Martine Kroezen

Een piek in het aantal aanrijdingen na ingaan wintertijd!In de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober gaat de wintertijd in. Precies om drie uur s ’nachts zal de klok één uur achteruit gaan. Met het ingaan van de wintertijd wordt het s ’avonds eerder donker. Door deze vroeg invallende duisternis en een verstoord bioritme, volgt er ieder jaar een opvallende piek in het aantal aanrijdingen na het ingaan van de wintertijd.

Meer aanrijdingen

Uit onderzoek van Route Mobiel blijkt dat er al jaren 10-15% meer aanrijdingen plaatsvinden vlak na het ingaan van de wintertijd. Bestuurders raken verrast door de vroeg invallende duisternis waardoor het risico op een aanrijding toeneemt. Maar ook het feit dat men vermoeider achter het stuur zit door een verstoort bioritme, draagt waarschijnlijk voor een groot deel bij aan deze opvallende piek in het aantal aanrijdingen.

Zo houdt u het veilig

Verwacht wordt dat er ook dit jaar, na het ingaan van de wintertijd, weer een piek in het aantal aanrijdingen zal zijn. Om te zorgen dat u niet bijdraagt aan deze piek is het goed om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u uitgerust achter het stuur zit en houdt er ook bewust rekening mee dat het eerder donker wordt. Check daarnaast nog eens voor de zekerheid of uw verlichting goed werkt.

Afschaffen Zomertijd

Een steeds grotere groep leden van het Europees Parlement vindt het twee keer per jaar verzetten van de klok onnodig. Dit heeft er voor gezorgd dat er een stemming komt in dit Europees Parlement. Verwacht wordt dat deze stemming in december van dit jaar zal plaatsvinden. Als straks blijkt dat de meerderheid van de landen voor afschaffing is, dan zal de zomertijd worden afgeschaft. We zullen dan het hele jaar rond de wintertijd, oftewel de standaardtijd, hanteren.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Ben van der Mark zegt: op 28-10-2017 om 15:29
Een vrij dom artikel. Als de klok een uur teruggezet wordt, betekent dat je 's nachts een uur langer slaap krijgt. Hoe kun de daardoor vermoeider achter het stuur van je auto zitten? Even nadenken voor je wat schrijft!