×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Verschillen tussen de inzittendenverzekering van uw auto

Verschillen tussen de inzittendenverzekering van uw auto

zondag 6 november 2016 - door Maaike Buijsman

Verschillen tussen de inzittendenverzekering van uw auto

Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen die je kunt afsluiten in combinatie met een autoverzekering; de ongevallenverzekeringen voor inzittenden en de schadeverzekering voor inzittenden. Wat is nu het verschil tussen deze twee verzekeringen en zijn ze echt nodig?

Ongevallenverzekering voor inzittenden

De ongevallenverzekering voor inzittenden keert een van te voren vastgesteld bedrag uit op het moment dat iemand blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Indien hier geen sprake van is, kunt u géén beroep doen op deze verzekering. De uitkering bij blijvende invaliditeit wordt bepaald aan de hand van mate van invaliditeit. In de polisvoorwaarden staat een overzicht waarin u kunt terug zien in percentages hoeveel u vergoed krijgt aan dat specifieke lichaamsonderdeel of zintuig wat blijvend invalide is.

Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden is eigenlijk een meer uitgebreide verzekering dan de ongevallenverzekering. Bij de schadeverzekering is er een maximaal verzekerd bedrag. Tot dit bedrag kan daadwerkelijk gelegen schade geclaimd worden. Dit kan onder andere letselschade, materiële schade, schade aan kleding of bagage, medische kosten of inkomensverlies door opgelopen letsel zijn.

Wie zijn er verzekerd op de inzittendenverzekering?

Zo wel uw passagiers als u zelf zijn verzekerd op deze polis. Het maakt hierbij niet uit of het ongeval eigen schuld is van de bestuurder of niet.

Zijn de inzittendenverzekeringen handig om af te sluiten?

Of u wel of geen inzittendenverzekering moet afsluiten hangt volledig af van het feit hoe u hier zelf in staat. Sommige kosten krijgt u ook vergoed zonder dat u deze verzekering(en) zou afsluiten. Stel dat u bij iemand in de auto zit die een ongeluk veroorzaakt en de bestuurder heeft een inzittendenverzekering afgesloten, dan kan er aanspraak worden gedaan op deze verzekering, maar de passagier kan ook de bestuurder aansprakelijk stellen. De bestuurder kan echter niet zichzelf aansprakelijk stellen dus als bestuurder is het handig om een verzekering af te sluiten.

Meer informatie?

Op werkdagen kunt u vanaf 08:30 uur tot 17:00 uur telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 0228-511211. Ook zijn wij ten alle tijden per e-mail bereikbaar: klantenservice@verzekervoordelig.nl. Op zaterdag zijn wij geopend van 09:00 tot 12:30 uur en 13:00 tot 16:00 uur.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Maaike Buijsman

Geschreven door Maaike Buijsman

Als adviseur binnen de klantenservice verschaft Maaike hulp en advies aan onze klanten. Maaike probeert haar jarenlange ervaring op het gebied van verzekeren op een eenvoudige manier te delen via haar blogs. "Met veel enthousiasme beantwoord ik al uw vragen over verzekeren. Vergeet dus vooral niet te reageren!", aldus Maaike.

Reacties

Er zijn nog geen reacties