×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Vergelijken van elektrische autoverzekeringen loont!

Vergelijken van elektrische autoverzekeringen loont!

woensdag 2 mei 2018 - door Martine Kroezen

Vergelijken van elektrische autoverzekeringen loont!Steeds meer mensen kopen tegenwoordig een elektrische auto. Op dit moment rijden er ongeveer 125.000 elektrische auto’s rond in ons land. De premies voor elektrische auto kunnen bij verschillende maatschappijen behoorlijk uiteenlopen. Dit maakt dat het vergelijken van verzekeraars verstandig is, wanneer u een verzekering voor uw elektrische auto zoekt. 

Verschillende soorten

Grofweg zijn er drie verschillende soorten elektrische auto’s. De eerste soort is een volledig elektrische auto, welke uitsluitend een elektromotor heeft. Daarnaast zijn er ook elektrische auto’s met een rage extender. Deze auto’s rijden volledig op elektriciteit, maar hebben wel een brandstofmotor die elektriciteit kan opwekken als de stroom op dreigt te raken. De meest voorkomende soort elektrische auto is een plug-in hybride. Deze auto’s hebben zowel een elektromotor als een brandstofmotor en rijden verder op brandstof als de stroom op is.

Hogere premie

Vaak rekenen verzekeraars een hogere premie voor elektrische auto’s. Dit komt doordat de aanschafwaarde van elektrische auto hoger is dan de aanschafwaarde van een zelfde soort normale auto. Een andere reden voor de vaak duurdere verzekering, is dat elektrische auto’s ook een hogere kans op schades hebben. Elektrische auto’s zijn namelijk zwaarder dan gewone auto’s van het zelfde soort. Dit maakt dat de elektrische auto’s een langere remweg hebben, waardoor de kans op schade groter is. Hiernaast zijn elektrische auto’s ook stiller dan normale auto’s. Het gevaarlijke hieraan is dat medewegebruikers elektrische auto’s vaak minder snel in de gate hebben. Als oplossing voor dit probleem maken veel elektrische auto’s tegenwoordig wel een kunstmatig geluid, waardoor ze beter opgemerkt kunnen worden door medeweggebruikers.

Verwachte daling premieverschil

Vanuit de politiek worden elektrische auto’s ondersteund. De PvdA heeft zelfs genoemd dat zij wenst dat in 2026 iedere auto elektrisch is. Of dit realistisch is valt nog te betwijfelen, maar de verwachting is wel dat het aantal elektrische auto’s in Nederland ook in de komende jaren sterk zal toenemen. Tevens wordt er verwacht dat er naarmate er meer elektrische auto’s zijn, de prijsverschillen met normale auto’s zullen afnemen. Dit zal weer tot gevolg hebben dat de premies voor elektrische auto’s zullen dalen.

Vergelijken loont

Indien u op zoek bent naar een verzekering voor uw elektrische auto, dan raden wij  aan om verschillende maatschappijen te vergelijken. Er zijn namelijk aanzienlijke premieverschillen tussen de maatschappijen en ook geven sommige maatschappijen kortingen voor elektrische auto’s. Een vergelijking tussen verschillende autoverzekeraars kunt u gemakkelijk en snel via onze website maken.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties