×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Varen zonder zorgen

Varen zonder zorgen

dinsdag 22 maart 2016 - door Maaike Buijsman

De temperaturen gaan weer iets omhoog en de zon begint steeds meer te schijnen. Tijd om uw boot voor het komende seizoen vaarklaar te maken en te kiezen voor een goede bootverzekering met een scherpe premie! Veel mensen zijn u al voor geweest en hebben gekozen voor onze bootverzekering. Via onze internetsite berekent u direct online een premie, ziet u welke maatschappij voor u het meest voordelig is en krijgt u een duidelijk overzicht te zien voor welke verzekeringsdekkingen u kunt kiezen.


Vaarklaar maken van uw boot

De wintermaanden zijn vaak een zware aanslag voor de boot. Daarom is het belangrijk de boot voor de wintermaanden winterklaar te maken. Nu de winter achter ons ligt en het vaarseizoen weer gaat beginnen, is het verstandig om de boot vaarklaar te maken. Hieronder vindt u een kort overzicht met belangrijke punten waar u tijdens het vaarklaar maken aan kunt denken en wellicht op uw boot van toepassing is:


  • Servicebeurt motor

  • Accu opladen

  • Antifouling aanbrengen

  • Anodes, schroef en schroefasdichting controleren

  • Landvasten en stootwillen controleren

  • Staand en lopend want controleren

  • Boot schilderen en in de was zetten

  • Verlichting controleren

  • Brandstof verversen

  • Antivries opvangen


Goede bootverzekering

Als u kiest voor een bootverzekering, dan is het belangrijk van te voren goed na te denken hoe u de boot wilt verzekeren. Volstaat alleen een verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) zodat u verzekerd bent voor schade die u aan anderen toebrengt of wilt u de boot zélf ook verzekeren tegen schade? U kunt kiezen uit een WA-verzekering, WA + Beperkt Cascoverzekering of WA + Cascoverzekering. Daarnaast kunt u kiezen voor twee aanvullende verzekeringen; de Ongevallen Opvarendenverzekering en de Rechtsbijstandverzekering. U kunt via onze site heel snel en eenvoudig een premie berekenen en direct bekijken welke schades onder de verschillende dekkingen verzekerd zijn.


Wij helpen u graag het water op!

Mocht u er tijdens de premieberekening niet helemaal uitkomen of heeft u andere vragen over bijvoorbeeld de verschillende verzekeringsdekkingen, de geldende vaargebieden, de juiste beveiliging van uw boot of noem zo maar op, neem dan contact op met onze klantenservice, zij staan u graag te woord.Maaike Buijsman

Geschreven door Maaike Buijsman

Als adviseur binnen de klantenservice verschaft Maaike hulp en advies aan onze klanten. Maaike probeert haar jarenlange ervaring op het gebied van verzekeren op een eenvoudige manier te delen via haar blogs. "Met veel enthousiasme beantwoord ik al uw vragen over verzekeren. Vergeet dus vooral niet te reageren!", aldus Maaike.