×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Val niet buiten de boot met een bootverzekering via VerzekerVoordelig.nl

Val niet buiten de boot met een bootverzekering via VerzekerVoordelig.nl

vrijdag 23 maart 2018 - door Manon Sijm

Val niet buiten de boot met een bootverzekering via VerzekerVoordelig.nl

Een bootverzekering is niet wettelijk verplicht, maar zeker aan te raden. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Toch heeft 20% procent van de booteigenaren geen verzekering. In dit artikel leest u waarom het geen overbodige luxe is om een bootverzekering af te sluiten en welke dekking wordt aangeraden voor uw boot.

Bootverzekering

Wanneer u een bootverzekering afsluit, kunt u kiezen voor een WA, WA + beperkt casco en een WA + casco dekking.

WA-dekking
Een WA-dekking biedt dekking bij schade die u aan anderen toebrengt. Dit kan gaan om materiële schade, maar ook om letselschade. Hier staan veel mensen niet bij stil. Als iemand gewond raakt door uw toedoen, bijvoorbeeld wanneer u per abuis iemand aanvaart, kunnen de kosten oplopen tot tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s. Om deze reden is het zeer aan te raden om minimaal een WA-dekking af te sluiten, welke de schade aan de tegenpartij uitkeert. Deze verzekering wordt aangeraden voor boten met een lage dagwaarde.

WA + beperkt casco dekking
Jaarlijks worden er ongeveer 1200 boten en 2100 buitenboordmotoren gestolen en helaas stijgt dit aantal ieder jaar. U kunt het dieven moeilijk maken door deze preventie tips toe te passen. Toch kunt u diefstal niet altijd voorkomen. Boten zijn vaak van hoge waarde en het zou zonde zijn als u met lege handen staat wanneer uw boot gestolen wordt. Ook kan het helaas gebeuren dat uw boot door storm beschadigd raakt of zelfs zinkt. Daarom is het verstandig om een WA + beperkt casco verzekering af te sluiten. U bent dan naast WA, ook verzekerd voor brand, diefstal, storm en hagelschade. Ook uw trailer en volgboot kunnen gratis meeverzekerd worden. De beperkt casco dekking wordt aangeraden voor boten met een hoge dagwaarde.

WA + casco
Helaas kan het ook zomaar gebeuren dat uw voertuig beschadigd raakt door uw eigen toedoen, bijvoorbeeld wanneer u per ongeluk tegen een sluis botst. Als u een WA + casco dekking heeft, bent u naast WA, brand, diefstal, storm en hagelschade ook verzekerd voor schade door uw eigen toedoen en voor andere van buitenkomende onheilen. Bij ‘andere van buitenkomende onheilen’ kunt u bijvoorbeeld denken aan schade doordat iemand tegen uw boot is aangevaren en vervolgens is doorgevaren of aan schade door vandalisme. Dit is dus een all-risk dekking. Deze verzekering wordt aangeraden voor boten met een hoge dagwaarde.

Aanvullende dekkingen

Ongevallen opvarenden
Helaas kan het ook gebeuren dat iemand over boord slaat tijdens het varen, of dat u met hoge snelheid ergens tegen aan botst. In het ergste geval raakt iemand hierdoor invalide, of komt er iemand te overlijden. Om de mensen aan boord van uw boot te verzekeren, kunt u naast uw verzekering een ongevallen opvarenden dekking afsluiten. Bij blijvende invaliditeit of overlijden wordt er dan een vast bedrag uitgekeerd, ook wanneer u zelf aansprakelijk bent. Zeker bij een snel varend vaartuig of een boot welke op zee vaart is deze dekking zeer verstandig.

Verhaalsrechtsbijstand
Bij een botsing met een ander voertuig kan het voorkomen dat er geen overeenstemming is over de schuldvraag. Vooral omdat de regels op het water minder duidelijk zijn dan op de weg. Een rechtsbijstandverzekering kan u helpen bij het verkrijgen van uw gelijk en het oplossen van het conflict.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Verzekervoordelig zegt: op 9-4-2018 om 07:39
Indien dit onder een gedekte gebeurtenis valt dan worden deze kosten vergoed.
Piet Sakko zegt: op 6-4-2018 om 12:25
Stel de boot zinkt en moet geborgen worden. Wordt dat ook door de verzekering vergoed? Met vriendelijke groet, Piet Sakko