×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Uw reisgenoot annuleert de reis, bent u dan ook verzekerd?

Uw reisgenoot annuleert de reis, bent u dan ook verzekerd?

woensdag 31 mei 2017 - door Martine Kroezen

Uw reisgenoot annuleert de reis, bent u dan ook verzekerd?Gaat u wel eens op vakantie met een vriend of vriendin? Dat is natuurlijk erg leuk maar heeft u wel eens nagedacht wat er geregeld is als uw vriend plotseling de reis moet annuleren? Veel mensen willen in deze situatie niet alleen op vakantie gaan en willen de reis zelf ook annuleren. Dekt uw annuleringsverzekering dit?

De annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering kunt u los of bij uw reisverzekering afsluiten. Met een annuleringsverzekering krijgt u kosten vergoed als u een reis onverwachts moet afzeggen of een reis noodgedwongen tussentijds moet afbreken. Let erop dat verzekeraars een maximum bedrag rekenen dat u terug kunt krijgen bij annulering. Dit bedrag kunt u bij het afsluiten van de verzekering zelf kiezen. Ook is het belangrijk dat u een goede reden voor annulering moet hebben om de kosten vergoed te krijgen. In de polisvoorwaarden van uw annuleringsverzekering kunt u terugvinden welke redenen geldig zijn om uw reis te annuleren.

Bij geldige annuleringsredenen kunt u bijvoorbeeld denken aan:

• Overlijden van een naast familielid

• Echtscheiding

• Onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband

• Grote beschadiging aan het vakantieverblijf

• Een medisch noodzakelijke ingreep

• Uw reisgenoot annuleert en u moet anders alleen op vakantie

Uw reisgenoot annuleert

Als uw reisgenoot annuleert en u alleen overblijft, is dit voor de annuleringsverzekeraar dus meestal een geldige reden om de reis te annuleren. Wel stellen veel verzekeraars hier een aantal voorwaarden aan. Zo moet de oorzaak van de annulering geldig en dus verzekerd zijn en moet de reisgenoot op het reserveringsformulier genoemd staan. Ten slotte vergoeden de meeste verzekeraars het niet als er ook een beroep gedaan kan worden op de annuleringsverzekering van uw reisgenoot. Welke voorwaarden de verzekeraar precies stelt kunt u ook weer terugvinden in de polisvoorwaarden van uw annuleringsverzekering.

Een annuleringsverzekering afsluiten

Op onze website kunt u gemakkelijk doorlopende annuleringsverzekeringen vergelijken en afsluiten. Houd er wel rekening mee dat een annuleringsverzekering maximaal 7 dagen na het boeken van de reis afgesloten dient te worden. Doet u dit later dan 7 dagen na het boeken van de reis dan valt de reis niet meer onder de dekking van de verzekering. Een reisverzekering kunt u overigens wel nog tot vlak voor de reis afsluiten.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties