×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Tot 10.000 euro besparen op uw overlijdensrisicoverzekering

Tot 10.000 euro besparen op uw overlijdensrisicoverzekering

maandag 24 april 2017 - door Manon Sijm

Tot 10.000 euro besparen op uw ORV

Uit onderzoek is gebleken dat 67% (!) van de rokers aan deze slechte gewoonte overlijdt. Om deze reden betalen rokers gemiddeld 70 tot 93 procent meer premie voor hun overlijdensrisicoverzekering dan niet-rokers. Het verschil in premie is het hoogst bij rokers rond de 40 jaar, zij betalen soms dubbel zoveel premie als een niet-roker. De premieverschillen kunnen in totaal oplopen tot wel 10.000 euro! Wanneer u stopt met roken kunt u naast uw dagelijkse kosten van het roken dus ook flink besparen op uw overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Wanneer u plots komt te overlijden wilt u uw nabestaanden natuurlijk zo goed mogelijk achterlaten. Een overlijdensrisicoverzekering beschermt uw nabestaanden tegen financiële problemen, door een vooraf vastgesteld bedrag uit te keren na het overlijden voor een bepaalde datum. Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering wordt er berekend wat de kans is dat u overlijdt voor deze datum. Mensen die stoppen met roken hebben een zeer verhoogde kans om vroegtijdig te overlijden. Om die reden wil de maatschappij deze mensen wel verzekeren, maar tegen een hogere premie.

Stoppen met roken

Wanneer u stopt met roken heeft dit op iedere leeftijd grote gevolgen voor uw gezondheid. Na 3 tot 9 maanden is uw longfunctie tot 10% verbeterd en voelt u zich fitter en gezonden. Na 2 jaar heeft u evenveel kans op een hartinfarct als een niet-roker. Na 5 jaar is het risico op een beroerte en kanker in de mond, slokdarm en blaas met de helft verminderd. Na 10 tot 15 jaar is uw lichaam zo goed als herstelt, en is het risico op hart- en vaatziekten en longkanker gelijk aan dat van een niet-roker.

Doordat uw lichaam na het stoppen met roken in de loop van de tijd weer herstelt, krijgt u na twee jaar na het stoppen een niet-rokers korting op uw overlijdensrisicoverzekering. U zult dan een niet-rokersverklaring moeten invullen. Wanneer u toch weer begint met roken is het noodzakelijk om dit door te geven aan uw verzekeraar. Indien na het overlijden blijkt dat u gerookt heeft maar dit niet heeft doorgegeven, kan de maatschappij de keuze maken om niks uit te keren na uw overlijden.

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Wilt u weten wat u kunt besparen wanneer u stopt met roken? Vergelijk hier onze overlijdensrisicoverzekeringen.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties