×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Studeren of werken in het buitenland: hoe ben ik verzekerd?

Studeren of werken in het buitenland: hoe ben ik verzekerd?

maandag 15 mei 2017 - door Manon Sijm

Studeren of werken in het buitenland: hoe ben ik verzekerd?

Steeds meer mensen gaan studeren, stagelopen of werken in het buitenland. Naast dat het erg leuk en spannend is, moet er ook veel geregeld worden. Zo moet er een studie- of stageplek worden gevonden, net als een plek om te wonen. Ook moet er worden nagedacht over andere zaken, zoals verzekeringen. Anders dan veel mensen denken, dekt een reguliere reisverzekering geen reizen voor studie of werk. Hoe u goed verzekerd op reis gaat leest u in dit artikel.

Reisverzekering

Wanneer u voor studie, stage of werk in het buitenland zit, bent u in de meeste gevallen niet verzekerd met uw reguliere reisverzekering. U zult bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering aan moeten geven dat u gaat werken of studeren in het buitenland. U bent dan, afhankelijk van de periode dat u in het buitenland zit, tot maximaal 24 maanden verzekerd. Bij deze reisverzekering zit alleen de "S.O.S. Hulpverlening" dekking er standaard bij in. Verder kunt u zelf bepalen of u bijvoorbeeld een rechtsbijstand- of aansprakelijkheidsverzekering wil afsluiten en of u bijvoorbeeld uw bagage meeverzekert of niet.

Zorgverzekering

Studeren in het buitenland
Wanneer u in het buitenland gaat studeren en jonger bent dan 30 jaar, bent u verplicht uw basiszorgverzekering in Nederland te behouden. Wanneer u ouder dan 30 jaar bent en in het buitenland gaat studeren bent u ook verplicht om uw basiszorgverzekering in Nederland te behouden, maar alleen wanneer u korter dan 12 maanden weg bent. Indien u uw zorgverzekering in Nederland behoudt is het verstandig om “medische kosten aanvullend” mee te verzekeren onder uw reisverzekering. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer uw zorgverzekeraar niet alle kosten vergoedt als u bijvoorbeeld in een particulier ziekenhuis terechtkomt. Indien u naast het studeren een bijbaantje wil hebben in het buitenland, mag u uw Nederlandse zorgverzekering in de meeste gevallen niet behouden. Wat u dan moet doen leest u hieronder.

Stage of werk in het buitenland
Indien u voor stage of werk naar het buitenland gaat en meer dan 150 euro per maand verdient, heeft u in de meeste gevallen geen recht meer op een Nederlandse zorgverzekering. U kunt “medische kosten volledig” mee verzekeren onder uw reisverzekering. Met deze dekking bent u volledig verzekerd tegen noodzakelijke medische kosten tijdens uw reis. U kunt er ook voor kiezen om een zorgverzekering af te sluiten in het land waar u werkt. Indien u een zorgverzekering afsluit in het buitenland, kunt u geen “medische kosten aanvullend” dekking afsluiten; deze is namelijk gebaseerd op Nederlandse verzekeringen. U kunt hiernaast voor de zekerheid wel een “medische kosten volledig” dekking afsluiten, zodat u zeker weet dat u goed verzekerd bent.


Voor een duidelijk overzicht kunt u dit schema bekijken.

Reisverzekering afsluiten

U kunt via onze website voordelig reisverzekeringen afsluiten voor studeren, stage en werken in het buitenland. Ook kunt u hier terecht voor avontuurlijke reizen.

De voordelen op een rijtje:

  • Jongeren onder de 27 jaar krijgen tot 15% korting op hun reisverzekering
  • Premie vanaf 17 euro per reis (0,28 cent per dag)
  • Bepaal zelf uw dekking en betaal dus nooit te veel
  • Apparatuur zoals laptops en Ipads is goed verzekerd
  • Dekking tijdens tussentijds verblijf in Nederland (max. 21 dagen)
  • Extra services zoals SMS assistant (gratis), luggage assistant, kid assistant en life assistant
  • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

verzekervoordelig.nl zegt: op 11-2-2019 om 15:38
U kunt daar een reisverzekering voor afsluiten (wereldreisverzekering). Wel afhankelijk van wat voor u werk u in spanje gaat doen. De premie is te berekenen via de volgende link: https://www.verzekervoordelig.nl/wereldreisverzekering.aspx
kelly zegt: op 9-2-2019 om 14:05
ik ga voor 3,5 maand werken in spanje voor een bedrijf wat gevestgd is in nederland. Welke verzekering en welke premie heb ik dan nodig?