×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Stormschade wordt geschat op 90 miljoen euro!

Stormschade wordt geschat op 90 miljoen euro!

zaterdag 20 januari 2018 - door Martine Kroezen

Stormschade wordt geschat op 90 miljoen euro!Het is u hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan: op donderdag 18 januari woedde er een hevige storm over Nederland. De storm was zelfs zo hevig dat er een NL-Alert werd afgegeven. Het Verbond van Verzekeraars schat de stormschade voor particulieren aan auto’s en huizen op 90 miljoen. Welke verzekeringen u kunt inschakelen als u ook schade heeft geleden, leest u hier.

De opstalverzekering

Veel stormschades kunnen worden geclaimd op de opstalverzekering. Een opstalverzekering dekt schade aan uw huis veroorzaakt door brand, bliksem of storm. Maar ook schades aan bijvoorbeeld uw garage, schuur of schutting vallen onder de opstalverzekering. Echter, als er door een schade-expert wordt vastgesteld dat de schade een gevolg is van achterstallig onderhoud, zal de opstalverzekeraar niks uitkeren.

De inboedelverzekering

Onder de inboedelverzekering vallen alle voorwerpen in en om uw huis die niet vast aan het huis bevestigd zijn. Voor de inboedelverzekering is er niet altijd dekking bij stormschade. Kapot gevallen bloempotten of een weggewaaide partytent vallen bijvoorbeeld vaak niet onder de dekking. Zijn er spullen van buiten de tuin tegen uw inboedel in de tuin aangewaaid? Dan is er vaak wel dekking voor de schade.

De autoverzekering

Stormschade aan uw auto kunt u verhalen op uw autoverzekering als u een beperkt casco of all-risk dekking heeft afgesloten. Alleen een WA-dekking is niet voldoende. Ook moet u bij een eventuele schadeuitkering nog rekening houden met uw eigen risico.

Meld de schade

Mocht u schade hebben geleden, dan is het verstandig om deze schade zo snel mogelijk via de polismap app te melden. Het is ook altijd verstandig om ook even foto’s van de schade te maken. Maar let er wel op dat u de schade niet laat repareren zonder dit met ons te overleggen. In veel gevallen moet er namelijk eerst een schade-expert worden ingeschakeld om naar de schade te komen kijken.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties